26 / 04 / 2024

Çalık Enerji'den Özbekistan'a elektrik santrali

Çalık Enerji'den Özbekistan'a elektrik santrali

Çalık Holding'in enerji sektöründeki iştiraklerinden Çalık Enerji, Özbekistan'da kombine çevrim elektrik üretim santrali kurmak üzere anlaşma imzaladı



12 ülkede 19 bin çalışanıyla Orta Asya ve Balkanlar'ın en büyük yatırım gruplarından biri olan Çalık Holding'in 1998 yılında faaliyete geçen iştiraki Çalık Enerji, yurtdışı projelerine bir yenisini daha ekliyor. Karadeniz'e inen petrolü Türkiye üzerinden tüm dünyaya ulaştıracak olan "Samsun Ceyhan Boru Hattı"nın yapımı ve işletilmesi, Ceyhan'da rafineri kurulması gibi projelerle gündemde olan şirket, Özbekistan'da kombine çevrim elektrik üretim tesisi kurmak için anlaşma imzaladı.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e 500 km uzaklıktaki Navoi endüstri bölgesinde, kombine çevrim elektrik üretim santrali kurulması amacıyla Özbekistan'ın elektrik üretim ve dağıtımından sorumlu kamu şirketi Özbekenergo ile yapılan anlaşma kapsamında, 472 megavat gücündeki santralin Ekim 2009'da başlayıp 3 yıl içerisinde tamamlanması öngörülüyor.

İspanya'nın önde gelen enerji şirketlerinden Initec Energia ile toplam 336 milyon euro tutarındaki yatırım için imza atan Çalık Enerji, tüm yardımcı ekipmanların satın alınması, malzemelerin taşınması, inşaat, montaj, test ve santralin devreye alınmasından sorumlu olacak. Konsorsiyum lideri Initec firması ise mühendislik, gaz ve buhar türbini ile yardımcı ekipmanların satın alınması, teslimatı ve montaj aşamasında süpervizörlük görevini üstlenecek. Proje kapsamındaki gaz ve buhar tribünleri ise Japon Mitsubishi firması tarafından sağlanacak.

Çalık Enerji'den Özbekistan'a 336 milyon Euro'luk yatırım
Çalık Enerji ve İspanyol Initec Energia, Özbekistan'a 336 milyon avroluk kombine çevrim elektrik üretim tesisi kurmak üzere Özbekenergo ile anlaşma imzaladı

Çalık Enerji'den yapılan yazılı açıklamada, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e 500 kilometre uzaklıktaki Navoi endüstri bölgesinde, kombine çevrim elektrik üretim santralı kurulması amacıyla Özbekistan'ın elektrik üretim ve dağıtımından sorumlu kamu şirketi Özbekenergo ile yapılan anlaşma kapsamında, 472 megavat gücündeki santralın 2009 yılı ekim ayında başlayıp 3 yıl içerisinde tamamlanmasının öngörüldüğü kaydedildi.

Açıklamaya göre, İspanyol Initec Energia ile toplam 336 milyon avro tutarındaki yatırım için imza atan Çalık Enerji, tüm yardımcı ekipmanların satın alınması, malzemelerin taşınması, inşaat, montaj, test ve santralın devreye alınmasından sorumlu olacak. Konsorsiyum lideri Initec firması ise mühendislik, gaz ve buhar türbini ile yardımcı ekipmanların satın alınması, teslimatı ve montaj aşamasında süpervizörlük görevini üstlenecek.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Çalık, Özbekistan'da enerji santralı kuracak

Çalık Holding'in enerji sektöründeki iştiraklerinden Çalık Enerji, İspanyol Initec Energia ile Özbekistan'da 336 milyon euro'luk kombine çevrim elektrik üretim santralı kurmak üzere anlaşma imzaladığını açıkladı

Yapılan açıklamaya göre, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e 500 kilometre uzaklıktaki Navoi endüstri bölgesinde, kombine çevrim elektrik üretim santralı kurulması amacıyla Özbekistan'ın elektrik üretim ve dağıtımından sorumlu kamu şirketi Özbekenergo ile yapılan anlaşma kapsamında, 472 megavat gücündeki santralın Ekim 2009'da başlayıp 3 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.
Anlaşmaya göre, Çalık Enerji tüm yardımcı ekipmanların satın alınması, malzemelerin taşınması, inşaat, montaj, test ve santralın devreye alınmasından sorumlu olacak. Konsorsiyumun lideri Initec ise mühendislik, gaz ve buhar türbini ile yardımcı ekipmanların satın alınması, teslimatı ve montaj aşamasında süpervizörlük görevini üstlenecek. Proje kapsamındaki gaz ve buhar türbinlerini ise Japon Mitsubishi sağlayacak.
Milliyet

Çalık'tan Özbekistan'da 336 milyon euroluk dev proje

Çalık Enerji İspanyol Initec Energia ile Özbekistan'da 336 milyon euroluk elektrik üretim projesine imza attı
ÇALIK Holding'in 1998 yılında faaliyete geçen iştiraki Çalık Enerji, İspanyol Initec Energia ile Özbekistan'a 336 milyon euroluk kombine çevrim elektrik üretim tesisi kurmak üzere anlaşma imzaladı.
3 YILDA TAMAMLANACAK Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e 500 kilometre uzaklıktaki Navoi endüstri bölgesinde, kombine çevrim elektrik üretim santralı kurulması amacıyla Özbekistan'ın elektrik üretim ve dağıtımından sorumlu kamu şirketi Özbekenergo ile yapılan anlaşma kapsamında, 472 megavat gücündeki santralın 2009 yılı ekim ayında başlayıp 3 yıl içinde tamamlanması öngörülüyor. Çalık Enerji, tüm yardımcı ekipmanların satın alınması, malzemelerin taşınması, inşaat, montaj, test ve santralın devreye alınmasından sorumlu olacak. Initec firması ise mühendislik, gaz ve buhar türbini ile yardımcı ekipmanların satın alınması, teslimatı ve montaj aşamasında süpervizörlük görevini üstlenecek.
Sabah

Çalık Enerji'den dev proje

12 ülkede 19 bin çalışanıyla Orta Asya ve Balkanlar'ın en büyük yatırım gruplarından biri olan Çalık Holding'in 1998 yılında faaliyete geçen iştiraki Çalık Enerji, yurt dışı projelerine bir yenisini daha ekliyor. Karadeniz'e inen petrolü Türkiye üzerinden tüm dünyaya ulaştıracak olan Samsun Ceyhan Boru Hattı'nın yapımı ve işletilmesi, Ceyhan'da rafineri kurulması gibi projelerle gündemde olan şirket, Özbekistan'da kombine çevrim elektrik üretim tesisi kurmak için anlaşma imzaladı. Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e 500 km uzaklıktaki Navoi endüstri bölgesinde, kombine çevrim elektrik üretim santrali kurulması amacıyla Özbekistan'ın elektrik üretim ve dağıtımından sorumlu kamu şirketi Özbekenergo ile yapılan anlaşma kapsamında, 472 megavat gücündeki santralin Ekim 2009'da başlayıp 3 yıl içerisinde tamamlanması öngörülüyor. İspanya'nın önde gelen enerji şirketlerinden Initec Energia ile toplam 336 milyon euro tutarındaki yatırım için imza atan Çalık Enerji, tüm yardımcı ekipmanların satın alınması, malzemelerin taşınması, inşaat, montaj, test ve santralin devreye alınmasından sorumlu olacak. Konsorsiyum lideri Initec firması ise mühendislik, gaz ve buhar türbini ile yardımcı ekipmanların satın alınması, teslimatı ve montaj aşamasında süpervizörlük görevini üstlenecek. Proje kapsamındaki gaz ve buhar tribünleri ise Japon Mitsubishi firması tarafından sağlanacak.
Takvim

Çalık'tan Özbekistan'a yatırım 

12 ülkede 19 bin çalışanıyla Orta Asya ve Balkanlar'ın en büyük yatırım gruplarından biri olan Çalık Holding'in 1998 yılında faaliyete geçen iştiraki Çalık Enerji, Özbekistan'da elektrik üretecek.
Şirket, İspanyol Initec Energia ile Özbekistan'a 336 milyon avroluk kombine çevrim elektrik üretim tesisi kurmak üzere anlaşma imzaladı. Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e 500 kilometre uzaklıktaki Navoi endüstri bölgesinde, kombine çevrim elektrik üretim santralı kurulması amacıyla Özbekistan'ın elektrik üretim ve dağıtımından sorumlu kamu şirketi Özbekenergo ile yapılan anlaşma kapsamında, 472 megavat gücündeki santralın 2009 yılı ekim ayında başlayıp 3 yıl içerisinde tamamlanması öngörülüyor.
İspanyol Initec Energia ile toplam 336 milyon euro tutarındaki yatırım için imza atan Çalık Enerji, tüm yardımcı ekipmanların satın alınması, malzemelerin taşınması, inşaat, montaj, test ve santralın devreye alınmasından sorumlu olacak. Konsorsiyum lideri Initec firması ise mühendislik, gaz ve buhar türbini ile yardımcı ekipmanların satın alınması, teslimatı ve montaj aşamasında süpervizörlük görevini üstlenecek.
Yeni Asır

Çalık Özbekistan'a santral kuruyor

Çalık Holding'in enerji sektöründeki iştiraklerinden Çalık Enerji, İspanyol Initec Energia ile Özbekistan'da 336 milyon Euro'luk kombine çevrim elektrik üretim santrali kurmak üzere anlaşma imzaladığını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e 500 kilometre uzaklıktaki Navoi  endüstri bölgesinde, kombine çevrim elektrik üretim santrali kurulması amacıyla Özbekistan'ın elektrik üretim ve dağıtımından sorumlu kamu şirketi Özbekenergo ile yapılan anlaşma kapsamında, 472 megawatt gücündeki santralin Ekim 2009'da başlayıp 3 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. Anlaşmaya göre, Çalık Enerji tüm yardımcı ekipmanların satın alınması, taşınması, montaj, test ve santralin devreye alınmasından sorumlu olacak.
Star


Geri Dön