25 / 04 / 2024

Çalık Hızlı Tren projesinin ihalesi ne zaman imzalanacak?

Çalık Hızlı Tren projesinin ihalesi ne zaman imzalanacak?

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, Malatya’da yapılması planlanan hızlı tren ile ilgili müjde verdi. Çalık, "10 gün içinde hızlı tren proje ihale sözleşmesi imzalanmış olacak” dedi.



AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, Malatya’da yapılması planlanan hızlı tren ile ilgili müjde verdi. Çalık, “Hızlı Tren Proje ihalemiz Mayıs 2015’te yapılmıştı. Şimdi genel müdürümüz ve bakanımızdan aldığımız son bilgiye göre Allah nasip ederse 10 gün içinde hızlı tren proje ihale sözleşmesi imzalanmış olacak” dedi.


AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı aynı zamanda MKYK üyesi Öznur Çalık, 1 Kasım’da yapılacak olan genel seçim çalışmaları kapsamında Şemsiye Sokak’taki esnafları, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti ile Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Milletvekili Çalık ilk olarak Şemsiye Sokak’taki esnaflarla bir araya geldi. Esnafları tek tek ziyaret eden Çalık, 1 Kasım’da yapılacak seçim için dua ve destek istedi.


Milletvekili Çalık ziyaretlerinde yaptığı konuşmada, “Görüntü ve gürültü kirliliğinden uzak, inşallah kardeşçe, barış içerisinde bir seçim dönemi geçer ve 1 Kasım seçimlerinde de Allah nasip ederse AK Parti tek başına iş başına gelir” ifadelerine yer verdi.


“10 GÜN İÇERİSİNDE İMZALANMIŞ OLACAK”

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti ziyareti esnasında ise Hızlı Tren Proje ihalesinin sözleşmesinin imzalanmasıyla ilgili Malatyalılara bekledikleri müjdeyi veren Çalık, “Hızlı tren proje ihalesinin yapılacağını söylemiştik. Hızlı tren ihalemiz 5 Mayıs 2015’te yapıldı. Yapılan proje ihalesi neticesinde en avantajlı pozisyondaki firma, sözleşme imzalamak için davet edildi. Davetinde maalesef vergi borcu olduğu için sözleşme yapılamadı. Sonrasında en iyi teklif veren ikinci firmaya davet çıkarıldı, şimdi genel müdürümüz ve bakanımızdan aldığımız son bilgi inşallah Allah nasip ederse 10 gün içerisinde hızlı tren proje ihalesi sözleşmesi imzalanmış olacak” şeklinde konuştu.


Milletvekili Çalık sadece seçim dönemi değil Malatya’ya her dönem yatırımlar yaptıklarını kaydederek, fiziki şartların iyileştirilmesi, ulaşımın, eğitimin sağlığın iyileştirilmesi için çok önemli mücadeleler verdiklerini dile getirdi.


“DEMOKRATİKLEŞME SÜRECİNE ISRARLA DEVAM EDECEĞİZ”

Çalık, AK Parti’nin demokratikleşme sürecine ısrarla devam edeceğini belirterek, şunları söyledi: “AK Parti olarak, birlik ve beraberliğe sıkılan her kurşuna karşı göğsümüzü gereceğimizi tüm Türkiye’nin bilmesini arzu ediyoruz. Silahların tamamen toprak altına gömülmesini ve üzerine betonların çekilmesini; Kürt’üyle, Türk’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle hep beraber Türkiye olduğumuzu hatırlamamız gerektiğini düşünüyorum. Beyannamemizde bahsetmiş olduğumuz demokratikleşme paketimizi herkes dört gözle bekliyordu. AK Parti, demokratikleşme sürecine ısrarla devam edecek. Demokratikleşme süreciyle ilgili olarak da, kamu düzeninden de asla taviz vermeyecek. Demokratikleşme paketimizdeki en önemli maddelerimizden birisi de, cemevleriyle ilgili olarak yapılacak olan düzenleme. Hukuki olarak bir düzenleme yapılacak. İnşallah ötekileştirilen ne kadar insanımız varsa Türkiye’de ’ben evimdeyim, yurdumdayım’ deyip, kendisini rahat hissedecek.”


Hürriyet


Geri Dön