25 / 04 / 2024

çalıklı Arpacı: İnsanlar dükkan alarak yatırım yapıyor!

çalıklı Arpacı: İnsanlar dükkan alarak yatırım yapıyor!

Autopia Genel Müdürü Bilge çalıklı Arpacı; 'Artık insanlar konutların yanında dükkan alarak da yatırım yapıyor. Biz de bu ilgiyi artırmak için Autopia'yı ortaya koyduk' dedi



İNşžAAT sektörü 2005 yılındaki çıkışından sonra ilk defa bu yıl konut ve emlak satışında farklı bir rekora koşuyor. Banka kre-dilerinde sıkılaştırma önlemle rini gündeme getirecek kadar büyüyen sektör, rekabeti de ön planda tutarak birbirinden baskın projeleriyle başta İstanbul olmak üzere tüm yurt sathında görülmemiş bir trend çiziyor ve hedef noktalan yakalama yolunda hızla ilerliyor.

Sektörde bazı firmalar alışveriş merkezi (AVM), mağaza yatırımlarına eğiliyor, bazı firmalar ise konut yabnmlanyla ilgi çekiyor.

Keleşoğlu ve Gül İnşaaf m İstanbul Beylikdüzü'ndeki projesi de, alışverişi keyfe dönüştüren bir konsepte sahip bulunuyor.
Gazeteniz Sözcü'nün sorularını cevaplandıran Autopia Genel Müdürü Bilge çalıklı Arpacı, Türkiye'de AVM'lerde dükkan satıbir metotla yaklaştıklarım belirtti.

Arpacı, 'Ana hedef kitlemizi ilk günden itibaren çok geniş bir yelpazede değerlendirdik. Otomotiv sektörünün yapı taşlarını oluşturan ana bayiler ve distribütörler, sektörün önemli oyuncuları olan galericiler ve aynı zamanda yatırımcılar. 3 farklı hedef kitleye ihtiyaçları doğrultusunda farklı alanlar sunduk ve bu kitleleri birbirinden ayrıştırdık. Ana bayi ve distribütörlere ön bloklarımızı ayırdık ve birbirlerinden ayrışan showroom'lar oluşturduk. Galericilerin bulunduğu alanları, her türlü sosyal ve ticari imkanlarla 365 gün otomobilleri sergileyebilecekleri bir konseptte tasarladık' dedi. Arpacı, Autopia ile Türkiye'de ilk kez 'Hepsini satıyoruz' diyerek yola çıkaklarını ve bir nevi halka arz gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Arpacı, 'Bugün evi olan bir birey doğru proje yakalayarak bir ev daha almak yerine kira getirişi ve oranlan hatta kiracı profili şimdiden belli olan garanti bir yatırıma doğal olarak dönmek istiyor. Eve yapılan yatırım sonuçta günün şartlarını belirleyeceği oranda bir geri dönüş sağlıyor. Artık insanlar konutların yanında dükkan alarak da yatırım yapıyor. Biz de bu ilgiyi artırmak için Autopia'yı ortaya koyduk' dedi.

Geri sayım haşladı
Arpacı, ev alır gibi Autopia'da işyeri sahibi olma avantajı sağladıklarını, kalan 100 üniteyi yaz döneminde satmayı öngördüklerini kaydetti. Autopia'da fiyatların 300 bin dolardan başladığını söyleyen Arpacı, 'Autopia'da, farklı hizmet gruplarına yönelik hazırlanmış olan alanlar için kiralama imkanı artık geçerli' diye konuştu.


Burada kazançtan kimse kaçamaz
AUTOPİA Genel Müdürü Arpacı, rantabıl yatırım bakımından projelerinin bu yönde geliştirilmiş en iyi projeler arasında olduğunu belirterek, 'Bugün şehir merkezinde 250.000 dolar bedel ödeyerek alınan bir konut yatırımcısına ayda sadece 1000 dolar civarında bir kazanç getiriyor. Autopia'da ise sahip olacağınız bir dükkan bugün size ayda 2000 dolar civarında geri dönüşe sahip. çok düz bir hesaplamayla her şeyden önce yüzde 100 pozitif oranda bir yatırım dönüşü ortada' dedi.

 

EKONOMİNİN ısınmasına yönelik alman tedbirlere karşı her sektörün farklı yaklaşımı olacağını dile getiren Arpacı, 'Biz de müşteri bütçe ve beklentileri doğrultusunda farklı ödeme ve vadelendirme opsiyonları hazırladık. Geçmiş dönemlerle bugünün şartlarını karşılaştırdığımızda, nakit parayı her hangi bir yatırım yapmadan bankada tutmak cazip değil. Günümüz şartlan, paradan, para kazanma döneminin bir daha olmayacağını işaret ediyor' dedi.

İnsanların yüksek kazanç nedeniyle alternatif yatırım araçlarına yönelmek yerine arük İstanbul'da gayrimenkule yatırım yaparak büyük bir metropolün hisselerine sahip olmayı tercih ettiklerine dikkat çeken Arpacı, 'Tedbirler yatırımcıları kontrollü, sektör deneyimi yüksek firmalar ile bir araya getirecek ve beklentilere paralel daha doğru yatırımlara imza atılmasına fayda sağlayacak' dedi.

Sözcü/Sedat Yılmaz

 


Geri Dön