24 / 04 / 2024

Camdan ev konseptinin yeni adresi Zekeriyaköy Göktürk´e rakip oldu!

Camdan ev konseptinin yeni adresi Zekeriyaköy Göktürk´e rakip oldu!

Zekeriyaköy butik villada Göktürk´e rakip oldu, şimdi de `camdan ev´ konsepti geliyor...



Eczacıbaşı´dan Nurol´a firmaların villa projelerine başladığı, Çekmeköy ve Göktürk´e rakip haline gelen Zekeriyaköy, yeni konseptlerin de adresi oluyor. Vakana Vadisi´yle ilçenin en büyük projesini başlatan HY İnşaat, kişilere `özel ekim alanı´ sunduğu bu projenin satışlarını sürdürürken, cepheleri ısı ve ses yalıtımlı cam olarak tasarlanan 25 evden oluşan yeni bir projeye de hazırlanıyor. Proje ev sahiplerine kimseye görünmeden dışarıdaymış hissini verecek.

30 yıl önce dubleks-bahçeli 70 evin yer aldığı ancak bugün köy yaşamının modernize edilmesiyle nüfusu 20 bini aşan Zekeriyaköy, inşaat firmalarının Çekmeköy ve Göktürk´ün ardından lüks villada rekabete girdiği ve yeni konseptler geliştirdiği bir ilçe haline geldi.

Son 1 yılda imara açılan ilçe, Göktürk´ün yapılaşmada doyum noktasını ulaşması, Çekmeköy´ün ise gecekondulaşmanın halen varlığını sürdürdüğü bir bölge olması ile butik villa üretiminde Eczacıbaşı´ndan Propa´ya, Nurol´dan Garanti Koza´ya firmaların odak noktası oldu. İlçenin alan olarak en büyük projesini ise Vakana Vadisi adıyla HY İnşaat başlattı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yıldırım, "Belgrat Ormanları ile Karadeniz arasında kalan Zekeriyaköy; Tünel projesinin hayata geçişi ile metroya 10 dakikada bağlanacak. Boğaz´a ve Maslak´a da çok yakın. Bu nedenle yatırım için buraya yöneldik" dedi.

% 60 enerji tasarrufu

20 bin 450 m2 alana inşa edilmesiyle bölgenin en büyük projesi olan Vakana Vadisi´nde 8 adet havuzlu villa, 18 adet ikiz villa, 20 adet bahçe ve çatı dubleksi olmak üzere 46 konut inşa ettiklerini söyleyen Yıldırım, villa sahiplerine 15 m2´lik ekim alanları tahsis etmelerinin ve 225 m2´den başlayıp 500 m2´ye kadar çıkan daire büyüklüklerinin projenin en dikkat çekici özellikleri olduğunu kaydetti.

Konsept olarak bölgede farklılık yaratacak yeni bir projeye de hazırlandıklarını belirten Yıldırım, şöyle devam etti: "7 dönümlük bir arazi ile anlaşmak üzereyiz. Burada `galeri´ mantığında 250 m2´lik villalar inşa edeceğiz. 20-25 villadan oluşacak butik proje, boydan boya camla kaplanacak. İçeride oturanlar tıpkı dışarıdaymış gibi rahat ve ferah hissedecek. Ancak dışarıdan kimse villaların içini göremeyecek. Cam ise bildiğimiz cam olmayacak. Isı ve ses yalıtımına sahip olacak ve bu yolla enerjiden yüzde 60 tasarruf edecek." Yıldırım, evlerin akıllı ev teknolojisiyle inşa edileceğini sözlerine ekledi.

Fiyatlar 450 bin dolardan başlıyor

Yüzde 85´i yeşil alandan oluşan projeye adını veren `Vakana´, kıryerinde oturanları koruyan melek anlamına geliyor. 3 etapta satışa sunulan ve ilk bölümdeki 6 bahçe dubleksinin satışının tamamlandığı projede 9 çatı dubleksini kapsayan ikinci etabın satışı ise sürüyor. Projedeki 3´üncü etaptaki kalan daireler büyük metrekareli ikiz ve müstakil villalardan oluşacak. Projede büyüklüğü 225 metrekareden 500 metrekareye kadar değişen evlerin fiyatları ise 450 bin dolardan başlayıp 1 milyon 250 bin dolara kadar çıkıyor. Dubleksler dahil tüm evlerde her odanın kendine özel bir banyosu da bulunuyor. Yürüme, koşu ve bisiklet yolları, yüzme havuzu, çardak, kapalı otopark, çocuk oyun alanları, mini futbol, ping-pong, bilardo, tenis, basketbol ve voleybol alanları, sauna ve fitness center´ın yer aldığı Vakana Vadisi´nde 24 saat kameralı güvenlik de sunulan imkanlar arasında. Mart 2011´de teslim edilecek projeden Sarıyer merkeze ve İstinyepark´a shuttle hizmeti de sunuluyor.

Garage lüks villa, Eczacıbaşı Kanyon Village projesi yürütüyor

Zekeriyaköy´de Sarıyer Belediyesi´nin de bölge ile özel projelerinin üretilmesine katkı sağlamasıyla arazi değerleri hızla arttı. Bölgede metrekare fiyatları bin 500 dolar ile 3 bin dolar arasında değişirken bölgeye yapılması planlanan 3´ncü köprünün bölgenin değerini daha çok artırması bekleniyor.

Klasik İsviçre kasabalarını anımsatan bölgede Cem Villaları, Kule Evleri, Sultan Koru, Şehzade Koru, Belkıs Konakları, Güney Konakları, Güney Residence, Zeugma Evler, Gloria Zekeriyaköy Evleri, Garden Village, Can Villaları, Garage İnşaat Zekeriyaköy Evleri, Yeşil İnşaat Jade villaları gibi pek çok yeni proje var. Zekeriyaköy´ye yatırım yapan firmalar arasında ise Erdemcem, Koza, Nurol, Sinpaş, İstanblue, Bilek, Akın, Güney ve Propa İnşaat bulunuyor. Garage İnşaat Zekariyaköy´de lüks konut, Eczacıbaşı ise 400 dönümde Kanyon Village projesini yürütüyor.

İnşaatta büyümeyi hedefliyor

Faaliyet alanları arasında kozmetik de bulunan ve zamanında Francois Patrick markasının distribütörlüğünü de yapmış olan HY İnşaat, artık dededen gelen müteahhitlik işini büyütme yolunda ilerliyor. Şirketin genç kuşak yöneticisi Hasan Yıldırım, Fransa´da kozmetik alanında, Amerika´da ise işletme eğitimi aldıktan sonra bir süre şirketin kozmetik bölümünü yönetmiş. Yıldırım, daha önce Mimar Sinan, Gürpınar, Beylikdüzü ve Bodrum´da proje bazında ortaklıklara imza attıklarını söylüyor.

Otoparktan evlere asansörle çıkılıyor

Cem Villaları, Zekeriyaköy´de ilk kez kapalı otoparktan evlerin içerisine panoramik asansör ile çıkış imkanı veren proje olmasıyla bölgedeki diğer projelerden ayrılıyor.

LÜKS PROJEDE 3+1´LERİN FİYATI 300 BİN $

Zekeriyaköy´ün en lüks konut projelerinden biri olan Kule Evleri´nde şehiriçinde lüks bir daire fiyatına villa satın alınabiliyor. Projede 3+1 tipinde villaların fiyatı 300 bin dolardan başlıyor.

Cem Villaları m2´si 2 bin 500 $´dan satışta

Erdemcem İnşaat tarafından Zekeriyaköy´ün merkezinde gerçekleştirilen ve 8 ikiz villadan oluşan Cem Villaları metrekaresi 2 bin 500 dolardan satılıyor. Projede yüzde 30 peşinat verilirken, kalan tutar için kişiye özel esnek ödeme seçenekleri sunuluyor. Doğa ile iç içe yaşamın ön planda tutulduğu projede arazinin yüzde 70´i yeşil alan olarak bırakılırken, villaların konumlandırıldığı alan 2 bin 500 metrekare ile sınırlı tutulmuş.

Orange&White Emlak ortaklarından Şeyda Şen aracılığı ile satılan Cem Villaları, Haziran 2011´de sahipleriyle buluşacak. Bölgenin doğal yapısına ve imar özelliklerine bağlı kalınarak gerçekleştirilen projede, iç ve dış donanımda birinci sınıf malzemeler kullanılırken, iç dizaynı da kullanışlı ve aydınlık olarak tasarlanıyor. Cem Villaları, Maslak´a 14 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Zekeriyaköy sakinleri yeşil alanların korunması için birleşti

Zekeriyaköy beldesi, bugünlerde 2002 yılında çarşı yönetim planında yeşil alan olarak belirtilen bölgeye Sarıyer Belediyesi´nin verdiği izinle bina yapılmasına karşı birlik oluşturdu. Bölge sakinleri, yönetim planında yer alan ve inşaatı üstlenen firmanın hiçbir kat sahibinin onayını almadan inşaat ve tadilat yapmasına olanak veren 38´inci maddenin kat mülkiyeti kanununa aykırı olduğunu öğrendiklerini ve Büyükşehir ve Sarıyer Belediyesi ile Kaymakamlık´a bildirdiklerini anlattı. Bu birimlerden ilgili alan için inşaat ruhsatı verilmemesi kararının çıktığını öne süren vatandaşlar, verilen ruhsat karşısında yürütmenin durdurulması için de tekrar dava açmış. Ev sahipleri hukuk savaşını sürdüreceklerini belirtiyor.

Aralarında Buket Dereoğlu ve Canan Alkan gibi ünlülerin de bulunduğu 500 kişi, çarşı bölgesindeki yeşil alanları korumak için imza kampanyası başlattı. Çarşı sakinleri, "Çocuk parkımızı ve yeşil alanımızı yıktırmayacağız. Destek istiyoruz" diyor.

Kule Evleri, Karadeniz ve orman manzaralı

Zekeriyaköy´de halen satışta olan projelerden bir diğeri de Kule Evleri... Minimalist bir anlayışla tasarlanan proje, özellikle doğa ile içiçe olmak isteyenlere özel olarak panoramik Karadeniz ve orman manzaralı olarak tasarlanmış. Erdemcem İnşaat tarafından inşa edilen ve 4 farklı tipte 50 villanın yer aldığı projede fiyatlar 300 bin dolardan başlıyor, 1 milyon dolara kadar yükseliyor. Malikane, villa, bahçe dubleks ve çatı dubleks olarak çeşitlilik gösteren konutların alanları 3+1 150 metrekare ve 4+1 400 metrekare olarak planlanıyor. Mart 2011´de sahiplerine teslim edilmesi hedeflenen projede açık yüzme havuzu, 24 saat güvenlik, peyzaj düzenlemeleri bulunuyor. Bu proje de Orange&White emlak ofisi ortaklarından yatırım uzmanı Şeyda Şen tarafından satışa sunuluyor.
Nihal YUVACAN /Vatan


Geri Dön