16 / 04 / 2024

Cami Öğrenci Evi projesi Türkiye genelinde uygulanacak!

Cami Öğrenci Evi projesi Türkiye genelinde uygulanacak!

Tokat Müftülüğünce bir yıl önce başlatılan ve imkanı olmayan öğrencilere "sıcak yuva" sağlanması amaçlanan "Cami Öğrenci Evi Projesi" Diyanet İşleri Başkanlığınca Türkiye genelinde uygulanacak...




Tokat Müftülüğünce bir yıl önce başlatılan ve imkanı olmayan öğrencilere barınma imkanı sağlanması hedeflenen "Cami Öğrenci Evi Projesi"nin Diyanet İşleri Başkanlığınca bazı kentlerde hayata geçirildiği ve yaygınlaştırılacağı bildirildi.


Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahaddin Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin Tokat'ta bir yıl önce hayata geçirildiğini anımsattı.


Proje kapsamında Tokat'ta 25 cami evinin bulunduğunu belirten Çelebi, "Proje, Türkiye'de bir ilk. Bu kapsamda 25 evde 120 öğrencimiz barınıyor" dedi. 


Bu evleri ziyaret ettiğini dile getiren Çelebi, şöyle konuştu:


"Öğrencilerimiz çok mutlu. Ailelerinden uzak olmanın verdiği burukluğu bu evlerdeki kardeşlik sayesinde giderdiklerini söylediler. İmamların ve müezzinlerin kendilerine yardımcı olduklarını belirttiler. Bu çalışmayı ülke genelinde camilerimizin bünyesinde evler açarak devam ettirmeyi düşünüyoruz. Cami ve gençlik birbirine çok yakışan iki kelimedir."


Projede emeği geçenlere teşekkür eden Çelebi, şunları kaydetti:


"Projeye göre her caminin bir evi olacak. Bu evlerde kalan öğrencilerimiz hem Gaziosmanpaşa Üniversitesinden, örnek verecek olursak hem de Ali Paşa Camisi Cami Evinden mezun olacak. Tokat Müftülüğümüz bu proje başlamadan önce bizimle istişarelerde bulundu. Valiliğimiz ve belediyemizin desteği ile hızla yol aldı. Cami cemaatimiz de evlere sahip çıktı. Şu anda bazı büyük şehirlerimizde uygulamaya başladık, inşallah ülke genelinde uygulayacağız."


Tokat Müftüsü Ahmet Erdem ise kentte bir yıldır uygulanan projede başarı sağlandığını belirterek, projelerinin örnek olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi



AA


Geri Dön