25 / 04 / 2024

Çamlıca Cami inşaatının yüzde 70'i tamamlandı!

Çamlıca Cami inşaatının yüzde 70'i tamamlandı!

İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Çamlıca Camisi'nin kaba inşaatının yüzde 70'ine yakınının tamamlandığını bildirdi...



İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Çamlıca Camisi'nin kaba inşaatının yüzde 70'ine yakınının tamamlandığını bildirdi. 6 minareli camideki 4 minarenin gövde kısmında bulunacağını anlatan Külünk, bu minarelerin 107,1 metre yüksekliğinde 3 şerefeli olarak hazırlanacağım söyledi. Diğer 2 minarenin ise 90'ar metre yüksekliğinde ve 2 şerefeli olarak yapıldığına dikkati çeken Külünk, "Minarelerimizin bir tanesinin yüksekliği 40 metreyi geçti, diğeri 25 metre civarında. Minare çalışmasında kısa çaplı bir dairenin 80-90 metre yukarıya kadar uzaması açısından milimetrik bir çalışma yapılmak zorundadır. Her bir metrelik çalışmada sistem yeniden kontrol ediliyor" dedi. Külünk, projenin planlanan programa göre yürüdüğünü anlatarak, camiyi Kadir Gecesi ve aynı zamanda cuma günü olan 1 Temmuz 2016'da ibadete açmayı hedeflediklerini anımsattı. Caminin de içinde bulunduğu bir külliye ve modern anlamda bir kompleks olarak tasarlanan projede 8 sanat atölyesi bulunduğunu kaydeden Külünk, "11 bin metrekarelik büyükçe bir müze çalışmamız var. 3 bin 500 metrekarelik de bir sanat galerimiz bulunuyor" dedi. 

Külünk, caminin avlu kısmında 28 sütunun yer aldığını ifade ederek, projenin, tamamlandığında büyük beğeni kazanacağına inandığını dilegetirdi.


Dünya


Geri Dön