25 / 04 / 2024

Çamlıca Cami yeniden dirilişin simgesi!

Çamlıca Cami yeniden dirilişin simgesi!

Çamlıca Camii projesinde kaba inşaatın yüzde 90’lık bölümü tamamlandı, dış kaplama taşlarının döşeme çalışmalarına da başlandı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen,inşaat alanını ziyaret etti.



Kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlanan ve Cumhuriyet döneminin en büyük camisi olma özelliği taşıyan Çamlıca Camii’nde sona yaklaşıldı. 550 işçinin gece-gündüz vardiya sistemiyle durmaksızın çalıştığı 6 minareli caminin 4 minaresi 3 şerefeli olacak. “Anadolu’ya adım attığımız” 1071 tarihine atfen 107.1 metrelik 4 minarenin yanısıra, avluda yer alacak iki şerefeli diğer iki minarenin yüksekliği ise 90 metre olacak.


YENİDEN DİRİLİŞİN BİR PARÇASI


107.1 metrelik minarelerden birisine önümüzdeki günlerde kubbesi yerleştirilecek. Çalışmaları yerinde inceleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk’ten çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Çamlıca Camii’nin yeniden diriliş projesinin bir parçası olduğunu vurgulayan Başkan Türkmen, “Böyle bir projenin bizim ilçemizde yükselmesinden gurur duyuyoruz” dedi.


TÜRKMEN: BİZ OSMANLI’NIN VARİSİYİZ


Projenin Çamlıca tepesinin siluetine uygun şekilde inşa edilecek devasa bir külliye olduğunu belirten Türkmen, “700 yıllık Osmanlı kültür ve medeniyeti diyoruz. Bunun üstüne tek bir taş bile koymazsak eğer, bunun nasıl varisi olduğumuzu söyleyebiliriz” diye konuştu. Türkmen, Çamlıca Camii projesinin fikir babasının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu da belirterek, “Bu önemli eser, onun ortaya koyduğu yeniden diriliş vizyonu ve hedefleri sayesinde olmuştur” dedi.


KADİR GECESİ İBADETE AÇILACAK


29 Mart 2013 yılında hafriyat çalışmalarına başlanan Çamlıca Camii, 1 Temmuz 2016 günü ibadete açılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı açılış  tarihinin Kadir Gecesi’ne denk gelmesi ise, tarihe ayrı anlam katıyor.




Yeni Akit


Geri Dön