19 / 04 / 2024

Çamlıca Camii 135 milyon TL’ye mal olacak!

Çamlıca Camii 135 milyon TL’ye mal olacak!

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Çamlıca tepesine yapılacak cami için yüzlerce işçi gece-gündüz mesai harcıyor. Hafriyat çalışmalarından sona gelinirken, cami inşaatının temeli de tamamlanmak üzere. 135 milyon TL’ye mal olacak cami 2016’da açılacak.




Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Çamlıca tepesine yapılacak cami için yüzlerce işçi gece-gündüz mesai harcıyor. Hafriyat çalışmalarından sona gelinirken, cami inşaatının temeli de tamamlanmak üzere... Projede ilgi çeken bir ayrıntı ise vatandaşların stresten kurtulmaları için yapılması planlanan toprak yürüyüş yolu. Camiye gelenler ibadet ettikten sonra çıplak ayakla toprak parkurda yürüyüp stres atabilecek. Projenin başındaki isim olan İstanbul Cami ve Eğitim-Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, çalışmalarla ilgili son durumu anlattı:


- Şuan, temel düzeltme, topraklama, temeli düzleştirme, su yalıtımı ve yalıtım şapı işlerine başladık. İnşaatın temel ve minare demirlerinin bağlama aşamasına geçildi. Temelin beton dökümü de büyük oranda bitirildi.


- Toplam 750 bin m3 hafriyatın, 600 bin m3’ü kaldırıldı. Çıkan hafriyatın bir kısmı Maltepe ve Yenikapı’ya yapılan meydan projesinde kullanıldı. Kalan kısmı ise Şile ve Ömerli’deki dolgu alanlara boşaltıldı.


- Cami bünyesi ve çevresinde botanik bahçesi, yürüyüş yolları, seyir terasları ve dinlenme mekanları olacak.


- 300 metre uzunluğunda sadece topraktan olacak bir yürüyüş parkuru yapacağız. Parkurun başında çeşme ve ayakkabı dolapları olacak.


- Vatandaşlarımız çıplak ayakla toprak parkurda yürüyüş yaptıktan sonra ayaklarını yıkayıp buradan ayrılacak. İnsanların stres ve kötü enerjilerini de atmalarına yardımcı olacağız.



Mert İnan/ Vatan Gazetesi 


Geri Dön