25 / 04 / 2024

Çamlıca Camii ilklerin camisi olacak!

Çamlıca Camii ilklerin camisi olacak!

Cumhuriyet tarihinin en büyük cami kompleksi olacak şekilde planlanan Çamlıca Camii'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Milli Gazete Müdürü Ömer Yüksel Özek, Mustafa kurdaş ve beraberindekilerle çalışmalar hakkında bilgi aldı.



Çamlıca Külliyesi'nin depreme karşı son derece dayanıklı olduğunu söyleyen Külünk, “Beton firmaları, kullandığımız malzemenin 500 yıllık ömrünün olduğunu söylüyorlar.  Öte yandan İstanbul deprem riskinin bir puan üzerinde dayanıklıya sahip bir yapı inşa ediyoruz. İstanbul’da bir deprem olması durumunda, bu yapı 200 bin kişiyi barındırabilecek. Bu bakımdan aynı zamanda sosyal bir projeye imza atıyoruz. Projenin maliyetine ise 150 milyon lira bütçe ayrıldı. Ayrıca 40’ı teknik eleman olmak üzere 500 kişiyle gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah bu sene 1 Temmuz Kadir Gecesi günü burada teravi namazı kılacağız” temennisinde bulundu.


YAPININ GÜNLÜĞÜNÜ İLK GÜNDEN BERİ TUTUYORUM


Külliyenin ne zaman bitirileceği hususunda ise net bir tarih veremeyeceklerini söyleyen Külünk, ilk hafriyat çalışmasının yapıldığı günden bu yana dev yapının günlüğünü tuttuğunu da ifade etti.


İLKLERİN CAMİSİ OLACAK


Çamlıca Tepesinde yapılan caminin ilklerin camisi olacağını söyleyen Külünk, “Külliye içerisinde bir bölümü paravanlarla ayırdık. Ramazan ayı boyunca bu bölmelerde isteyen herkes itikâfa girebilecek. Burada randevulu bir sistem ile hizmet vereceğiz. Türkiye Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir camide itikâf odası açılmış olacak. Külliye 7/24 aktif şekilde kullanılabilecek. Ayrıca çocuklar için 8 adet abdest alma yeri hazırlıyoruz. Bu çalışmada Türkiye’de ilk defa uygulanacak.  Öte yandan Hasan Çelebi Hocanın icazetli talebesi olan 20 hattat arkadaşımız, bu mescide özel Kur’an-ı Kerim yazacaklar. Bir de açılış da duasını yapacağımız 6 bin hatim okundu. Bu rakamı 40 bine tamamlamak istiyoruz. Hatim yapacak kardeşlerimiz bize ulaşsınlar. İnşallah gelecek nesle iyi bir eser bırakırız” diye konuştu.  



Tolga SACÇIKARALI/Milli Gazete


Geri Dön