25 / 04 / 2024

Çamlıca Camii projesi Meclis'e taşındı!

Çamlıca Camii projesi Meclis'e taşındı!

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Çamlıca Camii Projesi'ne yapılan yardımları sordu. Özkes TBMM Başkanlığına, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.



Basında yer alan haberlere göre Çamlıca Camii Projesi için Emlak Konut GYO'nun 10 milyon Türk Lirası bağış yaptığı ve Çamlıca Camisine 40 Milyon Türk Lirası değerinde bir tünelin inşa edileceğinin iddia edildiğini belirten Özkes şu sorulara cevap aradı: "Çamlıca Cami inşaatı için Emlak Konut GYO'nun 10 milyon Türk Lirası değerindeki bağışına karar veren yetkili mercii kimdir? Emlak Konut GYO'nun bağışta bulunduğu başka cami projesi var mıdır? Varsa bu projeler hangileridir? Çamlıca Camisi'ne ulaşım için tünel yapılacağı iddiası doğru mudur? Doğru ise tünelin maliyeti nedir? Tünelin kullanımı kim ya da hangi kuruma ait olacaktır? Çamlıca Cami inşaatına başlangıcından bu yana kaç Türk Lirası bağışta bulunulmuştur? 


Bağış yapan kişi ve şirketler hangileridir? Bağış miktarları nedir? Çamlıca Cami inşasını yapan firma, TOKİ'den başka hangi ihaleleri kazanmıştır? Bu ihalelerin maliyeti nedir?" Cami için yapılması planlanan "3 kilometrelik tünelin" güzergahının Libadiye kavşağı ile Çamlıca Tepesi'nde inşaatı süren cami arasında olacağı önü sürülüyor. 


Türkiye'de Yeniçağ


Geri Dön