23 / 04 / 2024

Çamlıca Camii'nde kadınlar ve engelliler için özel ibadet bölümü olacak!

Çamlıca Camii'nde kadınlar ve engelliler için özel ibadet bölümü olacak!

Camide kadınlar çarşaf ve paravanların arkasında değil özel mahfillerde ibadet edecek. Bu bölümlere ise kadınlara özel şadırvandan direkt çıkılan asansörlerle ulaşacak. Projede ayrıca engellilere yönelik özel ibadet bölümü de yer alacak...



İnşaatı bir yıldır süren Çamlıca Camii, büyüklüğü, yükseldiği ve mimari özellikleri yanında birçok ilke de ev sahipliği yapacak. 


Camide kadınlar çarşaf ve paravanların arkasında değil özel mahfillerde ibadet edecek. Bu bölümlere ise kadınlara özel şadırvandan direkt çıkılan asansörlerle ulaşacak. Projede ayrıca engellilere yönelik özel ibadet bölümü de yer alacak.

 

İnşasında 1 yıla yaklaşılan Çamlıca Camii'nde gün geçtikçe yeni detaylar da ortaya çıkmaya başladı. 72 metre kubbe yüksekliği ve 107.1 metre yüksekliğindeki minareleriyle Türkiye'nin en büyüğü olacak olan cami, ilkleri ile de Anadolu ve İslam dünyasma örnek olacak. Caminin detaylarım Yeni Şafak'a anlatan İstanbul Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk caminin mimarlarının kadın olmasının kadınların cami ve çevresini rahatlıkla kullanabileceği bir ortama çevirdiğini söyledi. 


ÖZEL MAHFİL OLACAK 


Külünk "Cami içerisinde mahfillerimiz yani balkonlarımız olacak. Hanımefendiler bu katlarda ibadetlerini edecek ve etraflan perdelerle ve çarşaflarla kapatılmayacak. Bu bölümlere ise karışık girilen kapılardan rahatsız olarak değil kadınlara özel şadırvandan direkt asansörlerle ulaşacak" diye konuştu. Külünk, projede 20'nin üzerinde asansör ve engellilere yönelik özel ibadet bölümü ve yürüme bantlarının olacağını da sözlerine ekledi. 


İBADET İZLEMEK İÇİN ODA 



Camide yerli ve yabancı ziyaretçilerin ibadete engel olmadan ziyaretlerini gerçekleştirmelerinin sağlanacağı özel ziyaretçi yolu da hayata geçirilecek. Ziyaretçilerin bu bölümden geçerek ziyaretlerini tamamlayacağını kaydeden Ergin Külünk yine ziyaretçilere yönelik hayata geçirmeyi planladıklan ibadet izleme platformu yapılacağını belirtti. 



Behlül Çetinkaya/ Yeni Şafak 




Geri Dön