25 / 04 / 2024

Çamlıca Camii'nin kubbesinde beton döküm işlemi başladı!

Çamlıca Camii'nin kubbesinde beton döküm işlemi başladı!

Temeli 6 Ağustos 2013 tarihinde atılan cumhuriyet tarihinin en büyük camisi Çamlıca Camii'nin inşaatında sona yaklaşıldı. Çamlıca Camisi inşaatında 72 metre yüksekliğindeki dev kubbenin beton döküm işlemine başlandı.



YAPIMINA 31 ay önce başlanan cumhuriyet tarihinin en büyük camisi, Çamlıca Camisi inşaatında 72 metre yüksekliğindeki dev kubbenin beton döküm işlemine başlandı. İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, 50 bin kişinin aynı andı ibadet edebileceği caminin herhangi bir afet anında kapalı alanlarıyla 100 bin kişiye ev sahipliği yapabilecek büyüklükte olduğunu ifade etti.



Çamlıca Camii nin kubbesinde beton döküm işlemi başladı!



DEV KUBBENİN BETON DÖKME İŞLEMİ BAŞLADI


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde 6 Ağustos 2013 tarihinde temelleri atılan ve yapımı büyük hızla devam eden Çamlıca Camisi inşaatında sona yaklaşılıyor.


Yaklaşık 125 bin metrekare alanda devam eden inşaatın önemli bir adımı olan dev kubbenin yapımı ise hızla sürüyor. Bittiğinde 72 metre yüksekliği ve 35 metrelik çapı olacak dev kubbede beton dökme işlemine başlandı.


İrili ufaklı 70 kubbeden oluşan Çamlıca Camisi kompleksinin dev kubbesinin beton dökme işleminin tamamlanmasının ardından, binanın iç kısmının süslemelerinin yapımına geçilecek.



Çamlıca Camii nin kubbesinde beton döküm işlemi başladı!



BİR AFET ANINDA 100 BİN KİŞİYE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK 


Bittiğinde 50 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği büyüklükte olan Çamlıca Camisi’nin bir başka özelliği ile de ön plana çıktığını söyleyen anlatan İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, "Bu projenin ayrı bir özelliği daha var. Bizim kapalı alanlarımızda ihtiyaç halinde yaklaşık 100 bin insanı sivil savunma anlamında barındırabilecek büyüklükte. Yani herhangi bir deprem ya da başka bir sıkıntılı durumda bu proje 100 bin insanı barındırabiliyor. Buda sivil savunma anlamında ciddi bir hizmet vereceği manasına geliyor" dedi.


Çamlıca Camii nin kubbesinde beton döküm işlemi başladı!


Çamlıca Camii nin kubbesinde beton döküm işlemi başladı!


Star




Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Çamlıca Camii inşaatında 72 metre yüksekliğindeki dev kubbenin beton döküm işlemine başlandı. Cami bittiğinde afet anında kapalı alanlarıyla 100 bin kişiye ev sahipliği yapabilecek büyüklükte olacak.


Yapımına 31 ay önce başlanan Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi, Çamlıca Camii inşaatında 72 metre yüksekliğindeki dev kubbenin beton döküm işlemine başlandı. İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, 50 bin kişinin aynı andı ibadet edebileceği caminin herhangi bir afet anında kapalı alanlarıyla 100 bin kişiye ev sahipliği yapabilecek büyüklükte olduğunu söyledi 

BETON DÖKME İŞLEMİ BAŞLADI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde 6 Ağustos 2013 tarihinde temelleri atılan ve yapımı büyük hızla devam eden Çamlıca Camii inşaatında sona yaklaşılıyor. Yaklaşık 125 bin metrekare alanda devam eden inşaatın önemli bir adımı olan dev kubbenin yapımı ise hızla sürüyor. Bittiğinde 72 metre yüksekliği ve 35 metrelik çapı olacak dev kubbede beton dökme işlemine başlandı. İrili ufaklı 70 kubbeden oluşan Çamlıca Camii kompleksinin dev kubbesinin beton dökme işleminin tamamlanmasının ardından, binanın iç kısmının süslemelerinin yapımına geçilecek. 


50 BİN KİŞİ AYNI ANDA İBADET EDECEK 


Bittiğinde 50 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği büyüklükte olan Çamlıca Camii'nin bir başka özelliği ile de ön plana çıktığını söyleyen Külünk "Bizim kapalı alanlarımız ihtiyaç halinde yaklaşık 100 bin insanı sivil savunma anlamında barındırabilecek büyüklükte. Yani herhangi bir deprem ya da başka bir sıkıntılı durumda bu proje 100 bin insanı barındırabiliyor. Bu da sivil savunma anlamında ciddi bir hizmet vereceği manasına geliyor" diye konuştu. 




Habertürk




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Ağustos 2013'te temelleri atılan ve yapımı büyük hızla devam eden Çamlıca Camii inşaatında sona yaklaşılıyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi, Camlıca Camii inşaatında 72 metre yüksekliğindeki dev kubbenin beton döküm işlemine başlandı. Yaklaşık 125 bin metrekare alanda devam eden inşaatın önemli bir adımı olan dev kubbenin yapımı ise hızla sürüyor. Bittiğinde 72 metre yüksekliği ve 35 metrelik çapı olacak dev kubbede beton dökme işlemi son sürat devam ediyor. İrili ufaklı 70 kubbeden oluşan Çamlıca Camii kompleksinin dev kubbesinin beton dökme işleminin tamamlanmasının ardından, binanın iç kısmının süslemelerinin yapımına geçilecek. İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, 50 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği caminin bir başka özelliğine de dikkat çekti. Herhangi bir afet anında kapalı alanlanyla 100 bin kişiye ev sahipliği yapabilecek büyüklükte olduğunu ifade eden Külünk, yeni caminin, sivil savunma anlamında da ciddi bir hizmet vereceğine dikkat çekti. Çamlıca Camii bittiğinde 50 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek. 




Zaman



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Yapımına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde başlanan ve yapımı hızla devam eden Çamlıca Camii'nin kaba inşaatında sona gelindi. İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, "Camiyi söz verdiğimiz tarihte hizmete açamayacağız. Ama Kadir Gecesi'nde camii avlusunda teravih namazı kılacağız" dedi. 


Kubbeyle kaba inşaat bitti 


Kaba inşaatı yaklaşık 125 bin metrekarelik alanda süren inşaatın en önemli kısmı olan caminin kapalı bölümünün üzerini kapatacak dev kubbenin yapımında sona gelindi. 72 metre yüksekliği ve 34 metrelik çapı olan dev kubbenin tamamlanmasıyla kaba inşaatının bittiğini belirten Ergin Kiilünk, camiinin şantiyesinde yaklaşık 500 kişinin çalıştığını, camiyi süsleyecek hat yazıları, mermer işçilikleri ve süslemeler için 10 ayrı atölyede de 500 kişinin çalışmalarına devam ettiğini söyledi. 


İlk teravih namazı kılınacak 


Bu yıl 1 Temmuz Kadir Gecesi'nde hizmete açılması planlanan ve 50 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği caminin inşaatının yetişmemesinden dolayı resmi açılışının yapılmayacağını söyleyen Külünk, "Projenin ilk revizyonu yapıldığında 1 Temmuz Kadir Gecesi'ni açılış tarihi olarak belirlemiştik. Bizim dışımızda gelişen çevre şartları ve benzeri durumlardan ötürü istediğimiz tarihe hizmete açamayacağız. Fakat sözümüzü yerme getirmek için ilk teravih namazım avluda kıldıracağız" dedi.


Türkiye'nin en büyük camisi


İnşaatı bittiğinde Türkiye'nin en büyük cami kompleksi olacak olan camide aynı zamanda 11 bin metrekare büyüklüğünde Türk İslam eserlerinin yer alacağı bir müze ile 1000 kişilik konferans salonu 3 bin metrekarelik kütüphane, 3 bin 500 metrekarelik sanat galerisi ve 3 bin 500 araçlık kapak otopark yer alacak.


100 bin kişi barınabilecek 


Külünk, caminin en önemli özelliğinden birinin depreme dayanıklılığı olduğunu belirtti. Külün, depreme dayanıklılığıyla her türlü önlemi aldıklarını söyledi, "İstanbul için düşünülen bir depremin üstünde bir rakam alınarak projemizi gerçekleştirdik. Allah göstermesin ama bir deprem tehlikesi durumunda camii 100 bin kişiyi barındırabilecek" dedi.


Vatan





Geri Dön