27 / 04 / 2024

Çamlıca Cami’nde çocuklara ayrı abdesthane!

Çamlıca Cami’nde çocuklara ayrı abdesthane!

Türkiye tarihinin en büyük camii yapım projesi olarak bilinen Çamlıca Camisi’nde çocuklar için ayrı abdesthane yapılacağı ortaya çıktı. Çamlıca Caminin açılışının Kadir Gecesi yapılması hedefleniyor.



İstanbul Cami ve eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, “Türkiye’de ve belki dünyada ilk kez, geleceğin cemaati olarak gördüğümüz çocuklar için ayrı abdesthane yapmaya karar verdik” dedi. Caminin açılışını Kadir Gecesi yapmayı hedeflediklerini kaydeden Külünk, son olarak yeni bir karar aldıklarını belirterek şöyle konuştu: 


“Çocuklarımızın dinimizi öğrenmelerinde ilk adımdan biri abdest. Çocuklarımızın rahatça abdest almaları, rahat rahat birbirlerini ıslatabilmeleri için çocuk abdest alma yeri hazırlayacağız. Plan proje aşamasında. Musluktan abdest alma yerine, sabunluğa kadar her şeyi düşünüyoruz. Erkek çocuklar için erkek, kız çocuklar için de hanım abdesthanelerinin içinde ayrı yer yapılacak. Örneğin 5 musluk varsa, 1’ini çocuklar için dizayn edeceğiz.” 


Milliyet




Geri Dön