28 / 03 / 2024

Çamlıca Cami'sinin kaba inşaatında sona yaklaşıldı!

Çamlıca Cami'sinin kaba inşaatında sona yaklaşıldı!

İstanbul'da yapımına 17 ay önce başlanan Çamlıca cami inşaatında kaba inşaat bölümünün yüzde 70'i tamamlandı. Çamlıca Cami'sinin 2016 yılının kadir gecesinde ibadete açılması planlanıyor.



İstanbul'da yapımına 17 ay önce başlanan Çamlıca cami inşaatında kaba inşaat bölümünün yüzde 70'i tamamlandı. Çamlıca camisinde inşaatın 24 saat aralı biz devam ettiğini söyleyen İstanbul cami ve kültür hizmet birimleri yaptırma ve yaşatma derneği başkanı Ergin Külünk, 'Şu an inşaat planlandığı gibi sürüyor. Planlandığı gibi camimizi 2016 yılının kadir gecesinde ibadete açacağız" dedi. 


Çamlıca'da temeli 6 Ağustos 2013 yılında atılan Çamlıca Camisi inşaatı hızla sürüyor. Bittiğinde Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olacak. Cami, 50 bin kişinin aynı anda ibadet edebilecek şekilde planlandı. 6 minareli olarak planlanan caminin sosyal alanlarıyla bir kompleks olarak tasarlandığı belirtildi. Cami kompleksinin içinde 1 1 bin metrekare büyüklüğünde Türk İslam eserlerinin yer alacağı bir müze ile 3 bin 500 metrekare büyüklüğünde bir sanat galerisi olacak. Cami kompleksinin içinde ayrıca sanat galerileri ve kütüphaneler bulunacak. 


KAPLAMA TAŞLARI DÖŞENİYOR 

Cami inşaatında şu anda dış kaplama taşlarının döşenme işlemine başlandı. Onlarca çeşit taş incelemesi sonucu caminin 'Ünye' taşıyla kaplanmasına karar verildi. 



Bizim Gazete 


Geri Dön