26 / 04 / 2024

Çamlıca Korusu'na yapılacak Radyo-TV kulesi ruhsatsız mı?

Çamlıca Korusu'na yapılacak Radyo-TV kulesi ruhsatsız mı?

Çamlıca Korusu'na yapılması planlanan Radyo-TV kulesinin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. Öte yandan kulenin yapılacağı 3 bin metrekarelik alan ile iş makinelerinin geçeceği yol üzerindeki ağaçlar taşınmaya başlandı.



Çamlıca Korusu'na yapılması planlanan Radyo-TV kulesinin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. Aydınlık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Ertran Gökal'ın imzası ile inşaat yapan Sandağlar firmasına verilen 'Yapı ruhsatına tabi değildir" yazısına ulaştı. 


IBB CHP'li Meclis üyeleri, "3194 sayılı imar kanununun 27. maddesine göre yapı ruhsatına tabi olmayan inşaatlar 'belediye ve mücavir alanlar dışında köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlann köy yerleşik alanlan ile civannda ve mezralarda yaptıracağı konut hayvancılık veya tanmsal amaçlı yapılar için inşaat ve iskan ruhsatı aranmaz. Ancak yapının fen ve sağlık kurallanna uygun olması ve muhtarlıktan izin alınması gerekir" olarak belirtilmiştir. Ama AKP hükümeti gece yansı geçirdikleri torba yasalarla bu kanunda değişiklik yapmış olabilir ve işlerine uygun kılıfı hazırlamışlardır" dedi. 


Öte yandan kulenin yapılacağı 3 bin metrekarelik alan ile iş makinelerinin geçeceği yol üzerindeki ağaçlar taşınmaya başlandı. IBB'ye ait araçlar ile taşınan ağaçlann topraktan çıkanlması sırasında ağaçlann dallarının kırıldığı, köklerinin koptuğu ve zedelendiği görüldü. Sandağlar firması inşaat yetkilileri ağaçlann Büyük Çamlıca'ya götürülerek oraya dikildiğini iddia ederken orman mühendisleri, "Taşımanın bu şekilde olmayacağını, bir ağacın kökünden çıkanlması için en az 1 senelik ön hazırlık dönemine gereksinim olduğunu" belirtti. Bu arada şirket inşaat alanı içinde bulunan ve vatandaşlann İstanbul manzarasını seyrederek dinlendiği alanı otopark yaptı. Yapım aşamasında çevredeki ağaçlar da zarar gördü. 


Aydınlık Kulesi


Geri Dön