28 / 03 / 2024

Çamlıca TV Radyo Kulesi'nden sonra İstanbul'a ikinci kule geliyor!

Çamlıca TV Radyo Kulesi'nden sonra İstanbul'a ikinci kule geliyor!

Çamlıca TV Radyo Kulesi'ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul'da ikinci bir kule daha yapılacağını açıkladı...




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çamlıca TV Radyo Kulesi inşaatını inceledi. Bakan Arslan, İstanbul'da ikinci bir kulenin daha yapılacağını açıkladı.


49 kattan oluşan Çamlıca TV Kulesi'nin 33 ve 34'üncü katlarında seyir terası, 39 ve 40'ıncı katlarında restaurant olacak. Yılda yaklaşık 4,5 milyon ziyaretçi bekleniyor.


Kulenin son durumu hakkında bilgi veren Bakan Arslan, "Kulenin duvar kalınları 120 santimetreden başlıyor, en tepede 60 santimetreye iniyor ve onun üzerine de anteni taşıyan 165 metrelik çelik konstrüksiyon olacak. Toplam yüksekliği zeminden 369 metre olacak. Bugün itibarıyla 221 metrelik beton aksamı tamamen bitirmiş durumdayız, onun üzerine gelecek 165 metrelik çelik anten kısmının da 12 parçada imalatını yaptık. Parçaların her biri yukarı çekilerek diğer parça ona ekleniyor. 12 parçanın tamamının kaynağı içeride bittikten sonra onu yine yukarı çekeceğiz, tamamen beton kulenin üzerinde montajını yapacağız. En sonunda da onun üzerine 23,5 metrelik nihai antenleri taşıyan bir çelik aksamı monte edeceğiz, böylece 369 metrelik yüksekliği tutturmuş olacağız. Beton aksamın etrafında Osmanlı'dan bugüne gelen, İstanbul'un sembolü olan lale motifli bir giydirme yapacağız. O da 15 parçadan müteşekkil, her biri 3 kat yüksekliğinde, yaklaşık 13,5 metre yüksekliğinde 15 parçayı da dışarıdan yukarıya giydirerek kuleyi tamamlamış olacağız." dedi.



İstanbul'a İkinci Kule Geliyor

İstanbul'un silüetini bozan kulelerin kaldırılmasını hedeflediklerini belirten Ahmet Arslan, Çamlıca Tepesi'ndeki TRT Kulesi'ni, yapılacak olan ikinci kuleden sonra yıkılacağını ifade etti.


Arslan, "Bir taraftan testler yürüyor, bir taraftan kademelendirdikçe yeni işler yapıyoruz. Öngörümüz, bu sene içinde kesinlikle bitirip hizmete sunmak. Olağanüstü bir aksaklık çıkmazsa, bu senenin sonuna kalmadan burayı hizmete vermiş olacağız. 80 radyomuz buradan çok daha kaliteli yayıncılık yapabilecek." şeklinde açıklamada bulundu.



Sabah



Geri Dön