26 / 04 / 2024

Çamsan yüzde 100 kapasitesini artıracak!

Çamsan yüzde 100 kapasitesini artıracak!

Şükrü Bodur, son 3 yılda 120 milyon euroluk yatırım yaptıklarını belirterek, bu ay sonuna kadar üretim kapasitesini yüzde 100 artıracaklarını, ihracatı da en az üç kat artıracaklarını söyledi.



Yeniden yapılanma ve ek yatırım çalışmalarını tamamlayan Çamsan Entegre Ağaç Sanayi, tam kapasite üretime hazırlanıyor. Türkiye'nin en büyük 500 kuruluşu arasında yer alan firma, üretim kapasitesini de yüzde 100 artıracak. 

Yatırım çalışmaları ve hedefleri ile ilgili olarak DÜNYA'ya bilgi veren Çamsan Entegre Ağaç Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bodur, haziran ayının sonuna kadar tam kapasite üretime geçmeyi planladıklarını söyledi. 

Çamsan'm MDF, MDF-Lam, Emprenye, Laminat Parke ve Kimya Üretim Tesisleri ile entegre bir tesis olduğuna dikkat çeken Bodur, son 3 yılda yaptıkları yatırımın 120 milyon euroya ulaştığını söyledi. Çamsan'm bugüne kadar yaptığı yatırımlar ve ürettiği ürünleri ile sektöründe önemli bir görev üstlendiğini ve marka haline geldiğini de ifade eden Bodur şunları söyledi: "2014 yılı son çeyreğinde başladığımız 80 milyon euro tutarındaki yeni Continu Press MDF üretim tesisi, 1 parke tesisi ve 1 kaplama tesisi yatırımlarımızı tamamladık ve deneme üretimlerine başladık. Haziran ayının sonuna kadar tam kapasite üretime başlamayı planlıyoruz. 

Üretim kapasitemizi yüzde 100 artıracağız. Çalışan sayımızı da 700'e çıkaracağız. 10 milyon euro olan 2015 yılı ihracatımızı en az üç kat artırarak 30 milyon euroya, ciromuzu da 500 milyon liraya ulaştırmayı hedefliyoruz." Bodur, devreye giren yeni tesislerle birlikte toplam 2 adet continü press MDF üretim tesisi, 4 adet shot cycle press (lamine kaplama), 4 adet laminat parke üretim tesisi, 2 adet emprenye tesisi, 1 adet kimya tesisi ve 2 adet arıtma tesisi ile Çamsan AŞ'nin entegre bir tesis olduğunu da ifade etti. "85 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 300 bin metrekare alan üzerinde kurulu olan fabrikamızda pres teknolojisi başta olmak üzere tüm tesisler sektörün en modern teknolojisine sahip" diyen Bodur, "Çamsan, Türkiye'nin ilk 500 şirketi arasında, MDF ve laminat parke sektörünün önemli markalarından biri olarak büyümesini sürdürüyor. Farklı sektörlerde yatırım düşünmüyoruz. Kendi işimizde büyümeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Pazarda yüzde 30'luk pay onun Hendek 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Çamsan, ağırlıklı olarak İran, Suriye, Irak, KKTC, Azerbaycan, Rusya Federasyonu, Yunanistan, Arnavutluk, Gürcistan, Türkmenistan ve Kazakistan'a ihracat yapıyor. Çamsan, Türkiye'de parke pazarının yüzde 30'u civarında bir paya sahip. 



Dünya


Geri Dön