26 / 04 / 2024

Can Akın çağlar, BDDK Yönetim Kurulu Üyeliği'ne atandı!

Can Akın çağlar, BDDK Yönetim Kurulu Üyeliği'ne atandı!

Kamu bankalarında sürpriz değişimler yaşandı. Ziraat Genel Müdürü çağlar istifa etti, yerine Halkbank Genel Müdürü Aydın geldi. çağlar, BDDK yönetimine giriyor



Merkez Bankası 'ndaki kan değişiminin ardından, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) ve kamu bankalarının yönetimini kapsayan operasyon dün gerçekleşti. Ziraat Bankası 'nın 8 yıllık Genel Müdürü Can Akın çağlar sürpriz bir şekilde istifa etti. Yerine Bankalar Birliği Başkanı ve Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın geldi. Aydın koltuğunu ise yardımcısı Süleyman Aslan 'a bıraktı. BDDK İkinci Başkanı Ahmet şžirin 'in görev süresinin dolmasının ardından bir süredir, BDDK ikinci başkanlığı için isim aranıyordu. Bu süreçte, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin 'in görev süresinin 2012 'nin Nisan ayında dolacağı dikkate alınarak uzun vadeli bir atama yapılması kararlaştırıldı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ziraat ve Halk Bankası yönetimlerindeki değişimi içeren projeyi Başbakan 'a sundu. Başbakan projeye onay vererek, düğmeye bastı. Hafta başında çağlar ile görüşen Babacan, BDDK 'ya atanmasına ilişkin kararname çıkmadan istifasını istedi. çağlar, dün personele veda etti. çağlar ilk önce BDDK İkinci Başkanlığı 'na atanacak. çağlar, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin 'in görev süresinin dolmasının ardından Başkanlığa atanacak. Aydın 'ın ise görevi bugün devralması bekleniyor.

Aydın 'ın hayali gerçek oldu

Kamu bankalarında atama yönetim kurulu üyelerinin kararıyla gerçekleşiyor. Bu nedenle, eş zaman-lı olarak dün Aydın yönetim kurulu üyeliğine ve genel müdürlüğe atan-dı. Ziraat kökenli olan Aydın, böylece kariyerine başladığı bankanın genel müdürlüğüne yükselmiş oldu.

Kariyerleri Ziraat Bankası 'nda başladı

 ZİRAATˆBankası 'nda müfettiş yardımcısı olarak meslek hayatına başlayan 1959 Artvin doğumlu Hüseyin Aydın, Halkbank 'ta Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliği, Pamukbank 'ta Yönetim Kurulu Üyeliği, Ziraat Bankası 'nda Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, Halk Sigorta ve Halk Hayat ve Emeklilik 'te Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Aydın, 31 Mayıs 2005 tarihinden bu yana Halkbank Genel Müdürlüğü görevini yapıyordu. Aydın 'dan boşalan Halk Bankası Genel Müdürlüğü 'ne ise Halkbank Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Aslan atandı. 1970 çorum doğumlu olan Süleyman Aslan da meslek haya-tına 1992 yılında Ziraat Bankası Bankacılık Okulu 'nda başladı. Ziraat Bankası, Halkbank, Halk Yatırım, Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 'nda çeşitli görevlerde bulunan Süleyman Aslan, 29 Mayıs 2008 'den itibaren Halkbank Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyordu.
Star


Geri Dön