25 / 04 / 2024

Can Reşit Özçiçek: Konut sektöründe fiyatlar çıkışa geçti!

Can Reşit Özçiçek: Konut sektöründe fiyatlar çıkışa geçti!

Propa İnşaat İcra Kurulu Başkanı Can Reşit Özçiçek, konut sektöründe fiyatlar çıkışa geçtiği için, müstakbel alıcıların ellerini çabuk tutmalarını tavsiye etti



Birikimlerini konut yatırımında değerlendirmek ve maksimum kar getirisi elde etmek isteyenlere en karlı yatırım olarak konut sahibi olmalarını tavsiye eden Propa İnşaat İcra Kurulu Başkanı Can Reşit Özçiçek, konut sektöründe fiyatlar çıkışa geçtiği için, müstakbel alıcıların ellerini çabuk tutmalarını tavsiye etti.

Yükselen arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin konut fiyatlarını mutlara etkileyeceğini söyleyen Özçiçek, “Bu maliyetlerin henüz tam olarak konut fiyatlarına yansımaması ve mortgage faizlerinin halen uygun olması fırsatı ayağımıza getiriyor ” diye konuştu.
Gayrimenkul sektöründe 38 yıldır konut projelerine imza attıklarını dile getiren Özçiçek, “Enflasyonun 2010 yılında 12 aylık ortalamaya göre yüzde 8.5 artış gösterdi. 2011 'de enflasyon hedeflemesinin ve küresel toparlanmanın devam edeceğini düşünüyorum. Siyasi belirsizlik ve enflasyonist baskı olmazsa iç talebin dengeli bir şekilde canlılığını koruyacağını ifade ediyor ” diye konuştu. Özçiçek, bankaların aylık net mevduat faizinin yüzde 5.50 ile yüzde 6.50 arasında olduğunu hatırlatarak, artık banka faizlerinin getirisinin yok denecek kadar az olduğunu vurguladı.

Artan maliyetler mutlaka fiyatlara yansıyacak
Konut alımının banka faizlerinin aksine oldukça karlı bir yatırım olduğunu belirten Özçiçek, bu durumun sebeplerini açıklayarak   şöyle konuştu, “Arsa maliyetleri oldukça yüksek ve artmaya devam ediyor. Artan inşaat maliyetleri henüz konut fiyatlarına yansımadı. Mortgage faizleri ise tarihinin en düşük seviyelerinde. Bu yüzden konut almak için en uygun dönemin içindeyiz. Konut fiyatlarının bundan sonra gidecek tek yönü var, o da yukarı . ”

En karlı yatırım için tüketicileri doğru projelere yönelmeleri konusunda uyaran Özçiçek, “Özellikle merkezi lokasyonlarda bulunan ve kira getirisi sunabilen projelere yönelmek, yatırımcısına anında kar olarak geri dönüyor. Kira çarpanı İstanbul ortalamasının altında olan, bulunduğu bölge gelişen ve değerlenen, donanımlı ve nitelikli projeler de her geçen gün yatırımcısına kazandırıyor ” diye konuştu.

Sağlam firmadan alışveriş yapılmalı
Konuta yapılan yatırımda gözden kaçırılmaması gereken bir diğer nokta olarak inşaat firmalarının işaret eden Özçiçek, tanınmış, söz verdiği tarihte ve eksiksiz olarak projelerini teslim eden firmaları tercih etmenin çok önemli olduğun dile getirdi. Konut almak isteyenlere Özçiçek 'in son tavsiyesi ise yatırım yapılması düşünülen projenin tüm ayrıntılarıyla iyi araştırılması, alım ve kredi maliyetlerinin çok iyi incelenmesi oldu.


Geri Dön