25 / 04 / 2024

Çanakkale 1915 Köprüsü için teklif sayısı artar!

Çanakkale 1915 Köprüsü için teklif sayısı artar!

1915 Çanakkale Köprüsü için 24 firmanın şartname aldığını söyleyen Bakan Arslan, “Aralarında Çinli, Japon, Koreli ve İtalyanlar var. 4-5 grup daha bugün teklif verir” dedi



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü ihalesi için şartname alan 24 firmadan tekliflerin bugün alınacağını belirterek, "Aralarında Türk firmalar, Çinliler, Japonlar, Koreliler, İtalyanlar, çok büyük firmalar var. 4-5 grubun daha teklif vereceğini düşünüyoruz" dedi. AA Editör Masası'na konuk olan Bakan Arslan, ay sonu itibarıyla Avrasya Tüneli'nin 24 saat boyunca hizmet vereceğini belirterek, herhangi bir eksiklik ya da aksaklığın şu aşamada söz konusu olmadığını söyledi. Bakan Arslan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki gişelerin kaldırılıp kaldırılmayacağının sorulması üzerine de bu yıl Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki benzer uygulamayı hayata geçireceklerini belirtti. Arslan, "Köprüde yapacağımız yenileme çalışmaları okulların tatil olduğu dönemde yapılacak" dedi.

İNDİRİM TRAFİĞİ ARTIRDI
Arslan, Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücretlerinde yapılan indirimin araç trafiğine olumlu yansıdığını belirterek, yaklaşık yüzde 30 artış olduğunu ifade etti. Arslan köprüdeki vincin trafiğe etkisi ile ilgili de, "O vinç, devrilmeyecek şekilde monte edilmiştir. İnsanımız bu konuda rahat olsun" dedi.

Kanal İstanbul'da 5 güzergâh tamam
Kanal İstanbul Projesi'nde şehircilik anlamında özellikle orman, sulak alanlar, tarım alanları ve etkileşen alanları da dikkate alarak 5 güzergâhla ilgili çalışmayı son aşamaya getirdiklerini anlatan Bakan Arslan, "Kanal İstanbul Projesi'nden 2.7 milyar metreküp malzeme çıkacak" dedi. Bu malzemeyle kömür ocaklarındaki çukurları dolduracaklarını ve rekreasyon alanları oluşturacaklarının altını çizen Arslan, "Bataklıkları tekrardan yeşillendireceğiz, limanlar için dolguda kullanacağız ve yapay adalar oluşturacağız" diye konuştu.

Sabah

 


Geri Dön