28 / 03 / 2024

Çanakkale 1915 Köprüsü'nün ihalesi 26 Ocak'ta!

Çanakkale 1915 Köprüsü'nün ihalesi 26 Ocak'ta!

Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü Dahil) Kesimi Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli kapsamında ihale edilecek. İhalesi 26 Ocak 2017 tarihinde gerçekleşecek.



Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü Dahil) Kesimi Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli kapsamında ihale edilecek. Bugünkü Resmi Gazete'de ilanı yayımlanan ihale 26 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirilecek.


Çanakkale 1915 Köprüsü'nün geçiş ücreti belli oldu!


KINALI-TEKİRDAĞ-ÇANAKKALE-SAVAŞTEPE OTOYOLU PROJESİ MALKARA- ÇANAKKALE (1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ DAHİL) KESİMİ YAP- İŞLET-DEVRET MODELİ KAPSAMINDA TÜM İSTEKLİLER ARASINDA KAPALI TEKLİF ALMA USULÜ İLE İHALE EDİLECEKTİR


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünden:


İhale Konusu : Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü Dahil) Kesimi Yap-İşlet-Devret (YİD) Modeli Kapsamında Tüm İstekliler Arasında Kapalı Teklif Alma Usulü ile Yaptırılacaktır.

İhale Dosyası Satış Bedeli (KDV Dahil):100.000 TL (YüzbinTürk Lirası)

Geçici Teminat Tutarı:100.000.000 TL (Yüzmilyon Türk Lirası)

İhale Tarih/Saati:26/01/2017 10:30


1 - “Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü Dahil) Kesimi”nin Şartnamesine ekli proje ve teknik şartnamelere göre 3996 sayılı Kanun ve 2011/1807 sayılı Bakanlar Kurulu kararında belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde yapım, işletim ve devri işine ait ihalesi; 26/01/2017 günü saat 10:30’da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü Yücetepe/ANKARA A-Blok Giriş Katı Küçük Toplantı Salonunda, Görevlendirme Komisyonu huzurunda tüm istekliler arasında kapalı teklif alma usulüne göre yapılacaktır.

2 - İHALENİN KONUSU: “Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü Dahil) Kesimi”nin 3996 sayılı Kanun ve bu Kanunun Uygulama Usul ve Esaslarına ilişkin 2011/1807 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde, finansmanı, projelendirilmesi, yapımı, işletilmesi, işletme süresi boyunca her türlü bakımı, onarımı ve sözleşme süresi sonunda Otoyolun her türlü borç ve taahhütlerden ari, bakımlı, çalışır, kullanılabilir durumda ve bedelsiz olarak İdare’ye devredilmesidir.

3 - İstekliler; ihale dosyasını 02/11/2016 tarihinden itibaren Karayolları Genel Müdürlüğü İşletmeler Dairesi Başkanlığı B-Blok Kat:3’te ücretsiz olarak görebilirler. İhaleye ilişkin ihale dosyası satış bedeli (KDV Dahil) 100.000 TL (Yüz bin Türk Lirası)’dir. İhaleye iştirak etmek isteyen istekliler, dosya bedelini Karayolları Genel Müdürlüğü Muhasebe, Kesin Hesap ve Raporlama Şubesi Müdürlüğü’ne yatırmalarını müteakip, aldıkları makbuz karşılığında Karayolları Genel Müdürlüğü İşletmeler Dairesi Başkanlığı’na müracaat ederek ihale dosyasını alabileceklerdir.

4 - Söz konusu işe ait Geçici Teminat Tutarı 100.000.000 TL (Yüz milyon Türk Lirası)’dir. Teminat olarak kabul edilecek değerler, İdari Şartnamenin 6. Maddesinde belirtilmiştir.

5 - Teklifler, en erken ihale tarihinden 7 (yedi) gün öncesinden başlamak üzere ihale tarihinde saat 10:00’e kadar Karayolları Genel Müdürlüğü İşletmeler Dairesi Başkanlığı B-Blok Kat:3 Görevlendirme Komisyonu Başkanlığı’na elden veya posta ile teslim edilecektir. Belirtilen gün ve saatten sonra verilen teklifler ile postada meydana gelecek gecikmeler kabul edilmeyecektir. Saat ayarında Türkiye Radyo ve Televizyon (TRT) Kurumu’nun saat ayarı esastır.

6 - İhaleye katılacaklarda aranılacak şartlar, işe ait İdari Şartnamede belirtilmiştir.

7 - Anılan iş 3996 sayılı Kanun ve 2011/1807 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında belirtilen Usul ve Esaslar dahilinde yürütülecektir.

8 - İdare Görevlendirmeyi yapıp yapmamakta tamamen serbest olup İdare’nin bu serbestliğinden dolayı istekliler herhangi bir nam altında İdare’den talepte bulunamazlar.

İlgilenenlere duyurulur.



Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


Başbakan Yıldırım, Çanakkale 1915 Köprüsü için 26 Ocak’ta ihaleye çıkacaklarını açıkladı. Yıldırım, “Yap-işlet-devret modeliyle yapılacak köprü için Türk, Japon, Çin ve Koreli müteahhitler yarışacak. Burası er meydanı, iyi olan kazanacak” dedi


Başbakan Binali Yıldırım, 2023 yılında tamamlanması planlanan, 2023 metre uzunluğundaki Çanakkale 1915 Köprüsü’nden geçiş ücretinin 15 euro + KDV olacağını açıkladı. Japonlar, Koreliler, Çinliler ve Türk müteahhitlerin projeye ilgi gösterdiğini kaydeden Yıldırım, “Neticede birer birer meydana çıkacaklar, boy gösterecekler. Er meydanı burası, hangisi daha güçlüyse, en iyi teklifi verirse, burada tabii sistem şöyle olacak. Yapım süresi dahil işletme süresini en az veren, model böyle. Süre yarışacak. Trafik garantisi, birim geçiş ücreti var. Süreyi yapım dahil en kısa veren, kazanan teklif olacak” dedi. Yıldırım, köprünün çevreye duyarlılığı için yolun 50 kilometre değiştirildiğini de söyledi.


Yıldırım, Çankaya Köşkü’ndeki basın merkezini ziyaret ederek, Başbakanlık muhabirleriyle biraraya geldi. Birlikte geldiği Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte gazetecilerle el sıkışan Yıldırım, “Yeriniz güzel, benim dükkandan daha iyi. Ben de gelip burada çalışabilirim. Burası ferah yeşillik, ortam sıcak” dedi.


2023’ün anlamı


Yıldırım, Çanakkale 1915 Köprüsü’yle ilgili çalışmayı Ulaştırma Bakanlığı’nın tamamladığını belirterek, güzergah resmini gösterdi. bugün itibariyle ihale ilanına çıkılacağını kaydeden Yıldırım, son teklif alma tarihinin 26 Ocak olduğunu söyledi. 


Yıldırım, proje ile ilgili detayları vererek, “Köprünün iki kulesi arasındaki açıklık 2023 metre olacak. 2023’ün özel bir anlamı var. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü. 100. yılı karşılarken Çanakkale 1915’in ruhu ile 2023 hedeflerini birleştirmiş oluyoruz. 2023 oldukça önemli bir açıklık. Türkiye’de inşa edilen asma köprülerin şu ana kadar en uzunu, ayak açıklığı en fazla olanı. Akaşi Köprüsü 1991 metre, bizimki 2023 metre” dedi. Viyadüklerle toplandığında 5 bin 169 metrelik bir uzunluğa erişildiğini kaydeden Yıldırım, buna ilaveten de 100 kilometrelik bir otoyol olduğunu söyledi. Otoyolların Gelibolu tarafından başlayıp, Malkara’ya kadar devam eden oradan da İstanbul yoluna katılan bir otoyol olacağını bildirdi. Yıldırım, ayrıca buradan Havza üzerinden Edirne’ye devam eden bölünmüş yol olacağını belirterek, “Bir taraftan Gelibolu’dan başlıyor, Lapseki’ye geçiyor, Lapseki’den sonra da yolun bir kolu Çanakkale’ye, bir kolu da Bandırma-İzmir yoluna gidiyor. Çanakkale’den İzmir’e, diğer tarafa da Bandırma üzerinden Bursa’ya, Balıkesir’e Manisa’ya diğer illere gidiyor” dedi.


Maliyeti 10 milyar dolar


Hedeflerinin köprüyü 2023’te bitirmek olduğunu vurgulayan Yıldırım, 18 Mart 2018’de Çanakkale törenlerinde de temel atmayı hedeflediklerini anlattı. Yıldırım, “Maliyeti, teklif ile beraber gelecek ama takriben söylemek gerekirse finans maliyeti falan hariç 10 milyar TL’yi bulur” diye konuştu. 


Yıldırım, “Çanakkale geçilmez tarihte kaldı. Çanakkale geçilir, her türlü geçilir. Karadan geçiliyor, havadan geçiliyor, şimdi de denizden geçilmiş olacak. Türkiye dünyada böyle büyük projeleri yapan ender ülkelerden biri. Türkiye ekonomisi üzerine çeşitli hikayeler yazmaya çalışanlar, kötümser hava yaymaya çalışanlar bir kez daha gerçeğin böyle olmadığını ümit ederim görmüş olurlar. Köprüden geçişin viyadükler dahil süresi 3 dakika olacak. Yani one minute, two minutes, three minutes sırayla gidiyoruz” dedi.


Çevreye duyarlı olacak


Yıldırım, köprünün alt yapı çalışmalarında çevreye duyarlı davranıldığını da ifade ederek, “Güzergah 50 kilometre Lapseki’ye çekildi. Çanakkale’den uzaklaştı, maliyeti arttı ama önemli değil. Çevre duyarlılığı sağladık. İçine sinmesi önemli. İtirazın olmadığı bir proje olacak” dedi.


Bölgenin ticaretine katkı yapar


1915 Çanakkale Köprüsü’nün tek fonksiyonu sadece Gelibolu’dan Lapseki’ye geçiş sağlamak olmayacak, köprü, Avrupa’dan gelen, Ege’ye ve Batı Akdeniz’e inecek yük hareketinin İstanbul’a girmeden hemen inebilmesini, seyahat süresinin çok kısalmasını sağlayacak. Köprü, bölgedeki vatandaşların yaşam standardını da yükseltecek. Bölgedeki ticaret ve ekonominin büyümesine katkı sağlayacak.


Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir-Savaştepe Otoyolu’nun ilk etabı olan Malkara-Gelibolu-1915 Çanakkale Köprüsü ve Çanakkale bağlantısını sağlayacak olan yaklaşık 100 kilometrelik kısmı için ihaleye çıkılacak. Projenin en zorlu ayağı olan 1915 Çanakkale Köprüsü, Gelibolu ile Lapseki arasında yapılacak. Köprünün de dahil olduğu otoyolu, YİD modeliyle yapmak için Yüksek Planlama Kurulu kararı alındı. Otoyolun tamamının yapım süresi 5 yıl olarak planlanıyor. 


Milliyet


Haber AA'da şu şekilde yer aldı


 Başbakan Binali Yıldırım'ın 18 Mart 2017'de temelinin atılacağını açıkladığı 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ihalesi 26 Ocak 2017'de yapılacak.


Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünce Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü dahil) kesimi, yap-i̇şlet-devret modeli̇ kapsamında i̇stekli̇ler arasında kapalı tekli̇f alma usulüyle i̇hale edi̇lecek.


Söz konusu kesimin, belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde finansmanı, projelendirilmesi, yapımı, işletilmesi, işletme süresi boyunca her türlü bakımı, onarımı gerçekleştirilecek, sözleşme süresi sonunda ise otoyolun her türlü borç ve taahhütlerden arınmış şekilde, bakımlı, çalışır, kullanılabilir durumda ve bedelsiz olarak Karayolları Genel Müdürlüğüne devredilecek.


İstekliler, 26 Ocak 2017'de yapılacak ihalenin dosyasını, 2 Kasım'dan itibaren Karayolları Genel Müdürlüğü İşletmeler Dairesi Başkanlığından ücretsiz görebilecek. Geçici teminat tutarı 100 milyon lira olan ihaleye ilişkin dosya, KDV dahil 100 bin lira bedelle satın alınabilecek. 


Teklifler, en erken ihale tarihinden 7 gün önce başlamak üzere ihale tarihinde saat 10.00’a kadar Görevlendirme Komisyonu Başkanlığına elden veya postayla teslim edilecek. Belirtilen gün ve saatten sonra verilen teklifler ile postada meydana gelecek gecikmeler kabul edilmeyecek.


AA



Haber Milliyet /Uzmanpara'da şöyle yer aldı


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi Malkara-Çanakkale kesimi ihalesi için ilana çıktı.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü Dahil) kesimi ihalesi için ilana çıktı.


KGM'nin konu ile ilgili ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İhale için dosya bedeli 100 bin TL, geçici teminat tutarı 100 milyon TL olarak belirlendi. 'Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü Dahil) Kesimi'nin Şartnamesine ekli proje ve teknik şartnamelere göre 3996 sayılı Kanun ve 2011/1807 sayılı Bakanlar Kurulu kararında belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde yapım, işletim ve devri işine ait ihalesi 26/01/2017 günü saat 10:30’da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü Yücetepe/ANKARA A-Blok Giriş Katı Küçük Toplantı Salonunda, Görevlendirme Komisyonu huzurunda tüm istekliler arasında kapalı teklif alma usulüne göre yapılacak.


İstekliler ihale dosyasını 02/11/2016 tarihinden itibaren Karayolları Genel Müdürlüğü İşletmeler Dairesi Başkanlığında görebilecek.


Milliyet/Uzmanpara



Geri Dön