26 / 04 / 2024

Çanakkale Ayvacık'taki taş evler doğal plato haline geldi!

Çanakkale Ayvacık'taki taş evler doğal plato haline geldi!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinin geçmişi antik çağlara dayanan Adatepe köyü, bozulmamış doğası taş evleri ve Ege Denizi'nin muhteşem manzarasıyla film, dizi ve belgesel çekimleri için doğal plato haline geldi.



Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinin geçmişi antik çağlara dayanan Adatepe köyü, bozulmamış doğası taş evleri ve Ege Denizi'nin muhteşem manzarasıyla film, dizi ve belgesel çekimleri için doğal plato haline geldi. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinin Adatepe köyü, bozulmamış doğası, taş evleri ve Ege Denizi'nin muhteşem manzarasıyla film, dizi ve belgeseller için doğal plato haline geldi.


Ege Denizi'nin doğusunda, Kaz Dağları'nın batısında, Edremit Körfezi'nin ise kuzey ucunda yer alan Adatepe köyünün geçmişi antik çağlara kadar uzanıyor. Ünlü ozan Homeros'un ''İlyada'' destanında ''Gargaros'' olarak adlandırılan tarihi köy, Truva, Pers, Atina, Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinin izlerini taşıyor.


Adatepe köyü, yüzyılların birikiminin oluşturduğu taş işçiliğiyle kurulan evleri, Arnavut kaldırımlarından oluşan yolları, ormanlık alanları, otantik yapısıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.


Özellikle 1989 yılında sit alanı ilan edilmesinden sonra mevcut mimarisi korunan köyde, Selçuklu mimarisiyle yapılmış tarihi cami ve Taş Mektep bulunuyor. Günübirlik ziyaretlerle bile iş stresinden kurtulmak için önerilen cazip mekanların başında gelen köy, her mevsim ziyaret edilebilecek bir yer.


Kazdağları'nın eteklerindeki köye yapımcı ve senaristlerin ilgisi, özellikle 1989 yılında sit alanı ilan edilmesinin ardından arttı. Bu sayede, beyaz perdeye yansıyan birçok film, dizi ve belgeselin seti, Adatepe köyünde kuruldu.



Sabah


Geri Dön