29 / 03 / 2024

Çanakkale Biga için 3 proje hazırlanıyor!

Çanakkale Biga için 3 proje hazırlanıyor!

Biga’daki basın mensuplarıyla bir araya gelen Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, aşırı kar yağışı sonrası bir bölümü yıkılan Kapalı Pazaryeri ile ilgili açıklamalarda bulundu.



Biga’daki basın mensuplarıyla bir araya gelen Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, aşırı kar yağışı sonrası bir bölümü yıkılan Kapalı Pazaryeri ile ilgili açıklamalarda bulundu.


Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, “Biga’nın önemli bir ekonomik mekanı pazaryerimiz. 10 Ocak günü talihsiz bir şekilde bir kısmı çöktü. Enkaz kaldırma çalışmaları bugün yarın tamamlanacak” dedi ve çalışmalarla ilgili şu açıklamayı yaptı:



“3 proje hazırlanıyor”



“Burasını sadece pazaryeri olarak değil, önündeki alanla birlikte 30 dönümlük bir alan olarak düşünüyoruz. Burasını daha verimli nasıl kullanabiliriz diye çalışıyoruz. 3 tane mimarlık ve mühendislik firması burası ile ilgili proje çalışması yapıyor. En kısa sürede elimizde olacak bunlar. Sadece pazaryeri olarak bakmıyoruz buraya. Otoparkların da olduğu farklı bir proje üzerinde çalışıyoruz.”

“Proje gelince kamuoyu ile paylaşacağız ve birlikte tartışacağız”



“Öncelik proje bir gelsin, sivil toplum kuruluşlarımızla, halkımızla paylaşacağız. Hiçbir zaman biz yaptık, oldu demedik ve pazaryeri gibi önemli bir konuda da bunu söylemeyeceğiz. 1000 peron var. 800’den fazla esnaf, 100’den fazla köylerden gelen müstahsil var. Nerede baksanız 1000 esnafımızın iş yaptığı bir alan. Bölgenin en dinamik, ekonomik potansiyeli en yüksek pazaryerinden biri. Bu özelliklerini koruyacağız, bu sayıdaki esnafa yer vereceğiz. Ama daha fonksiyonel, daha kullanışlı, daha modern ve daha şık ve güvenli bir pazaryeri olsun diye de kendi alanında uzman, pazaryerleri konusunda çalışmış 3 firma proje hazırlıyorlar. Sadece pazaryeri değil, koca köprünün oradan başlayıp, düğün salonuna kadar olan alanı kullanacağız. Pazaryerini de haftada bir gün kullanılan alan olmaktan çıkartıp farklı fonksiyonlarda da kullanacak şekilde de düzenleyeceğiz. İnşallah en kısa sürede bunlar elimize ulaşacak. Bunu sivil toplum platformunda olabilir, pazarcılar, esnaflar, ticaret ve sanayi, esnaf ve sanatkarlar odası, mühendisler, mimarların katılımıyla bir tartışma platformu oluşturacağız. Hiç kimse merak etmesin.”



“Ucuz muhalefete rağmen…”



“Pazaryeri olabilen en kısa zamanda Biga halkının ve pazarcı esnafının kullanımına sunulacaktır. Piyasada ucuz muhalefet anlamında bir çok şey dolaşıyor. Bu kadar yalanın nasıl dolaştığını anlamıyorum. Önemli bir proje olduğunu düşünüyoruz. Projenin hazırlık aşamasında çok acele etmeden, imalatında ise tüm imkanlarımızı seferber ederek çalışacağız. Çökmeyen bölüm de aynı riski taşıyor. Yıkılan bölümü bir kaldıralım önce. Yıkılan bölümdeki malzemeler zarar gördü. O nedenle iş makinaları kullanarak temizliyoruz. Ama diğer bölüm tek tek sökülerek boşaltılacak. Başka yerlerde de kullanabiliriz diye.”


Çanakkale Haber


Geri Dön