29 / 03 / 2024

Çanakkale Boğaz Köprüsü için 26 Mayıs'ta halk toplantısı yapılacak!

Çanakkale Boğaz Köprüsü için 26 Mayıs'ta halk toplantısı yapılacak!

Boğaz'a yapılacak 4.köprü Çanakkale Boğaz Köprüsü için resmi başvuru bakanlığa 30 Mart 2015 tarihinde yapılmıştı. Bakanlık, Çanakkale Boğaz Köprüsü ve kapsamında yapılacak olan Kınalı–Tekirdağ–Çanakkale-Savaştepe Otoyolu projesi için 26 Mayıs 2015 Salı gü



Çanakkale Boğaz Köprüsü için 26 Mayıs ta halk toplantısı yapılacak!


Boğaz'a planlanan 4.köprü projesi Çanakkale Boğaz Köprüsü için resmi başvuru bakanlığa 30 Mart 2015 tarihinde yapılmıştı. Bakanlık, Çanakkale Boğaz Köprüsü ve kapsamında yapılacak olan Kınalı–Tekirdağ–Çanakkale-Savaştepe Otoyolu projesi için 26 Mayıs 2015 Salı günü toplantı yapacak.


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, İşletmeler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülecek Çanakkale Boğaz Köprüsü için resmi başvuru bakanlığa 30 Mart 2015 tarihinde yapılmıştı. Çanakkale Boğaz Köprüsü ve otoyol projesi için halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 26 Mayıs 2015 tarihinde toplantı gerçekleştirilecek.


2 bin 23 metre uzunluğunda planlanan Çanakkale Boğaz Köprüsü projesi kapsamında yapılacak otoyol projesi 324 kilometre uzunlukta olacak. Otoyol projesi iki aşama olarak gerçekleştirilecek. 1. kesim otoyol uzunluğu 277,599 kilometre, 2.kesim otoyol uzunluğu 46,816 kilometre olarak belirlendi.


Otoyol projesinin 1.kesimi İstanbul Silivri İlçesi, Tekirdağ Marmara Ereğlisi, Çorlu, Süleymanpaşa, Malkara ilçeleri, Çanakale Gelibolu, Lâpseki, Çan, Yenice İlçeleri, Balıkesir Balya ve Merkez İlçelerinden; Sadece boğaz kesimi ve bağlantı yolları olan 2.kesimi ise Çanakkale Gelibolu ve Lapseki ilçelerinden geçiyor.


Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edilecek olan köprü ve otoyol için ihale bu yıl içerisinde yapılacak. Çanakkale Boğaz Köprüsü ve otoyol projesinin 2019 yılı sonunda bitirilmesi ve 2020 yılında hizmete açılması hedefleniyor.




Çanakkale Boğaz Köprüsü için düğmeye basıldı! Tüm detaylar!



Çanakkale Boğaz Köprüsü için 26 Mayıs ta halk toplantısı yapılacak!



Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com


Geri Dön