26 / 04 / 2024

Çanakkale Boğaz Köprüsü toplantısı 15 gün sonra!

Çanakkale Boğaz Köprüsü toplantısı 15 gün sonra!

Çanakkale Boğaz Köprüsü kapsamındaki Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale- Savaştepe otoyolu projesi için 26 Mayıs'ta halkın katılım toplantısı yapılacak. Köprü kapsamındaki Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale- Savaştepe otoyolu projesi 324,415 kilometre uzunluğunda olacak.




Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, İşletmeler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Çanakkale Boğaz Köprüsü kapsamındaki Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale- Savaştepe otoyolu projesi için 26 Mayıs'ta halkın katılım toplantısı yapılacak.


9.8 milyar TL'ye mal olacak Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale- Savaştepe otoyolu projesi  324,415 kilometre uzunluğunda olacak. Çanakkale Boğaz Geçiş Köprüsünün uzunluğı 2 bin 23 metrekare olarak belirlendi.


Çanakkale Boğaz Köprüsü ve Otoyol projesi İstanbul Silivri İlçesi, Tekirdağ Marmara Ereğlisi, Çorlu, Süleymanpaşa, Malkara ilçeleri, Çanakale Gelibolu, Lâpseki, Çan, Yenice İlçeleri, Balıkesir Balya ve Merkez İlçelerinden geçecek.


20 kavşak ya da istasyonun planlandığı Çanakkale Boğaz Köprüsü ve Otoyol projesinin 2019 yılı sonunda tamamlanarak, 2020 yılında hizmete açılması hedefleniyor.



Çanakkale Boğaz Köprüsü için düğmeye basıldı! Tüm detaylar!




Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com


Geri Dön