24 / 04 / 2024

Çanakkale Çan'da 41 proje tamamlandı!

Çanakkale Çan'da 41 proje tamamlandı!

Çanakkale Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Çan'ı a'dan z'ye Vitamin'e anlattı. Genç Başkan vaat edilen 41 projenin 41 'ini de yaptık, haklı gurur içerisindeyiz dedi.



Çan'da Başkan ikinci dönemini de başarıyla sürdüren Genç Başkan Kuzu, iddialı konuştu. Kuzu, Çan'ın önümüzdeki 50 yıl altyapı sorunu yaşamayacağını söyledi. Başkan Kuzu, "Çan ile ilgili bizim hayallerimiz vardı ve bu hayalleri gerçekleştirmek için verdiğimiz sözler vardı ve 41 proje için söz vermiştik ve birinci dönem sonunda 41 projeyi bitirdik" dedi. Çan'ın AK Partili Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, gazeteniz Vitamin'e konuştu. 2014 yılında gerçekleşen yerel seçimlerin ardından ikinci kez Belediye Başkanı olarak göreve gelen Kuzu, vaat edilenleri ve hayata geçen projeleri anlattı. Kuzu, "Çan önümüzdeki 50 yılda altyapı konuşmayacak" dedi ve ekledi; "Çan ile ilgili bizim hayallerimiz vardı ve bu hayalleri gerçekleştirmek için verdiğimiz sözler vardı ve 41 proje için söz vermiştik ve birinci dönem sonunda 41 projeyi bitirdik." Çan'da ikinci kez Belediye Başkanı görevine gelen Abdurrahman Kuzu, 2014 yılından itibaren yaşananlar gazete Vitamin'e anlattı. Başkan Kuzu, "Biz yaklaşık 7 yıldır görevdeyiz ve bu 7 yıllık görev zarfında Çan'da çok şey değişti. Çanlılar da bu hizmetleri önceki yıllarda gördüğü için çok ciddi oy artışı ile bizlere destek oldular ve bize 2. dönemde de devam dediler. Seçimlerin ardından geçen 1 yıllık süre içerisinde de Çan ile ilgili bizim hayallerimiz vardı ve bu hayalleri gerçekleştirmek için verdiğimiz sözler vardı ve 41 proje için söz vermiştik ve birinci dönem sonunda 41 projeyi bitirdik ve 

dönem için seçime girdik" dedi. 


"ÇAN ÖNÜMÜZDEKİ 50 YILDA ALTYAPI KONUŞMAYACAK''


Altyapının bir kent için ne denli önemli olduğuna dikkat çeken Genç Başkan, "2. dönem de bizim bu tür sözlerimiz vardı. Örneğin Alt yapı ve üst yapı için Çanda ciddi sıkıntılarımız vardı. Çünkü yıllar önce yapılmış bir altyapısı vardı Çan'ın Baktığımızda Belediye Başkanları için en zor yatırım alt yapıdır. Girdiğinizde çıkmanız çok zor artı yaptığınız da görülmez çünkü yerin altını gömmek gibidir alt yapı çalışmaları. Ama halkımız iyi bir sarraf kuyumcu olduğu için o altının kıymetini biliyor. Biz de seçim döneminde alt yapıya başladık ve Çan'ın altını üstüne getirdik, her tarafı kazdık, çok geniş hatlar koyduk sonra üstünü de tamamladık Çan Belediyesinin tarihinde belki de en maliyetli işi idi altyapı ve üst yapı çalışmaları. Hamdolsun tamamladık Çan'da şu anda altyapı ile ilgili bir sıkıntımız yok Çok iddialı konuşuyorum Çan önümüzdeki 50 yılda bir daha alt yapı sorununu konuşmayacak Bana göre bir Belediye Başkanının şehrine yapabileceği en büyük ve en zor yatırım çok şükür onu da tamamladık. Ben burada Canlılara çok teşekkür ediyorum bu bir yıllık süre zarfında çok sıkıntı yaşadılar ama onlar da bizim yanımızda durdu. Bu önemliydi ve 2. dönemimizin ilk yılında tamamladık ve Çan artık önümüzdeki 50 yılda altyapı konuşulmayacak" şeklinde konuştu. 


"MARMARA BÖLGESİNİN EN UCUZ DÜĞÜNÜNÜ BİZ YAPTİRİYORUZ" 


İlçelerde düğün salonu sorunlarının yaşandığı ve Çan'da da buna benzer sorunların ortaya çıktığını söyleyen Kuzu, Marmara Bölgesi'nde en ucuz düğün salonları bizde dedi. Kuzu konuyla alakalı olarak şunları söyledi: "Çan'da bizim salon sıkıtımız vardı. İlk dönemde de çok güzel iki salon kazandırmıştık Çan'a büyük bir mahallemizde bir eksiklik vardı İstiklal Mahallesinde onu da tamamladık inşallah mayıs ayında da açılışını yapacağız ve bir daha Çanda salon sıkıntımız olmayacak. Düğün salonu vatandaş için ciddi bir ihtiyaç ve maliyetli bir iştir. Yine iddialı konuşuyorum Marmara bölgesinde.


"ÇEVRECİLİĞİMİZİ ÇALIŞMALARIMIZ İLE GÖSTERDİK" 


Çevreyi korumak amacıyla yapılan yatırımların 9 milyon TL'ye dayandığını ifade eden Kuzu, "Çevreyi önemsiyoruz ve 'çevreyi önemsiyoruz' derken de slogan olarak 'Çevre bizim için önemli' diyen Belediye Başkanlarından değiliz. Bizim şehrin ortasından geçen bir kocabaş çayımız var DSİ ile beraber ıslahını tamamladık bir yıl sonra onun peyzajına başlayacağız. Bu suyu bir de arıtmamız gerekiyordu. Çevreci oluşumuz sadece lafta kalmasın diye atık su arıtma tesisimizi yaptık onu da tamamladık inşallah bir ay sonra onun da açılışını yapacağız ve artık şehrin yağmur ve atık suyunu arıtıp Kocabaş Çayına öyle bırakacağız. Bu yapılanlar ile gerçekten çevreci bir belediye olduğumuzu göstermiş olacağız. Bu da çok ciddi bir proje idi maliyeti de yaklaşık 9 milyon TL'ydi" dedi. 


"ÇAN HALKI EN DEĞERLİ SUYU İÇİYOR" 


PH değeri açısından en zengin suyun Çan'da olduğunu ifade eden Başkan Kuzu, "Termal Otelimiz yaptık Çanakkale'de herkes duydu çok da güzel çalışıyor Çan'a da ayrı bir değer kattı. Şimdi de bizden ucuz düğün yapabilen bir salon yoktur. Bunun yanında en lüks düğün salonu da bizim Çan'dadır. Düğünü 400TL'ye neredeyse bedava yaptırıyoruz. Yani evinizin önüne çadır bile kurdurursanız daha fazla para ödeyeceksiniz. Ama klimalı 5 yıldızlı bir ortamda düğün yaptırıyoruz. Çünkü burada amacımız Belediyenin para kazanması değil. Orada güzel geri dönüşler de alıyoruz bu da bizi sevindiriyor. Dediğim gibi bir salon sözümüz daha vardı onu da bitirdik Mayıs'ta hizmete açıyoruz inşallah." Termal Otelin yanına termal park yapıyoruz. O da bitti Nisan ayında onu da açıyoruz. Bu Termal Parkın da Maliyeti 1,5 Milyon az önce saydığımız atık su arıtma tesisi, termal park, düğün salonu yani 2. dönemde yaptığımız projelerin toplamı 25 Milyon tutuyor. Yani 1 yılda Çan'a 15 Milyonluk bir yatırım yaptık. Daha projeler devam edecek. Arıtmayı özellikle ben önemsiyorum çünkü Çan'da şu anda Mahalle aralarında bizim bulunan çeşmelerimiz var o çeşmelerden arıtılmış suyu içiyorlar ve Çan'daki tüm çeşmelere arıtılmış suyu gönderiyoruz merkezi bir arıtma yaptık. İddialı olduğumuz da şu mesela marketten su aldığımızda PH'sine bakarız ya o suyun sağlıklı ya da sağlıksız olduğunu gösterir. Şu anda 8 PH değeri üzerinde olan su içebiliyorlar Canlılar. 7,5'in altına hiç inmiyor. Bu da güzel bir hizmettir. Yani markete gitmeden Canlılar Mahallelerindeki çeşmeden 7,5 PH üzerindeki sağlıklı suyu içiyorlar. Bu da inanların sağlığını önemsediğimiz için girdiğimiz bir projeydi onu da tamamladık" şeklinde konuştu. 


"BİR YILDA ÇAN A 30 MİLYON YATIRIM YAPILDI" 


Çan'a yapılan 1 yıllık yatırımın toplam 30 milyon TL olduğuna dikkat çeken Kuzu, bu bazda bir ilçe için bu yatırımın büyük bir rakam olduğunu söyledi. Kuzu açıklamasına şöyle devam etti: "Bütün bu projelerin dışında devam edenler var. Bizim İl Kültür Merkezimiz vardı ben Orta Okula giderken başlamıştı orası biz göreve geldiğimizde vekillerimizin de desteği ile takibini yaptık ve yapımına başladık Haziran ayında Kültür Merkez de tamamlanıyor. Çan'a kocaman bir kültür merkez de kazandırmış olacağız. Velhasıl bunlar gibi sayabileceğimiz çok yatırımlar var. En önemlisi de biz bunları yaparken sosyal belediyeciliği de aksatmıyoruz. Yaz spor okullarımız devam ediyor geçen hafta Çanakkale'deki kurumların katıldığı satranç turnuvası yaptık 10 gün sonar da ayın 18'inde kitap fuarı yapıyoruz. Bu yıl ikincisini yapıyoruz hedefimiz geleneksel hale getirmek. Bu vesile ile hem Canlıları hem de öğrencilerimizi kitap ile buluşturuyoruz. Bu tür faaliyetlerimiz yine devam edecek. Sadece Çan'ı değil tüm Çanakkale'yi ilgilendiren bir projeden bahsetmek istiyorum. Atık suyumuzu tamamladık bunun ötesinde Çan, Biga, Karabiga, Hamdibey, Yenica gibi tüm bu üçgeni kapsayan Katı atık projemiz var HİÇAY Katı Atık Yönetim Birliğimiz var onun da birlik başkanlığını ben yönetiyorum, oraya da 12 Milyon gibi bir finansman bulduk. 9 Şubatta İhalesi yapılacak ve bir ay sonra ikinci etabı tamamlanacak üç ay içinde de muhtemelen biz orada inşaata başlayacağız. Bu da ne demek? Bir daha ne Yenice'nin, ne Hamdibey'in ki Kazdağları'nı Kastediyorum, Çan'ın, Biga ve Karabiga'nın çöp sorununu çözmüş olacağız. Yani seçimlerden bu güne kadar geçen bir yılı verimli geçirdik. Dediğim gibi Çan gibi kısa ölçekli bir yerde sadece Belediye'nin yaptığı 15 Milyonluk net yatırım var. Katı atık ve diğer projelerini kattığımızda 30 Milyon yakın yatırım aldı bu bölge bunlara cesaret edip yapmamızın nedeni Canlıların arkamızda dik duruşudur. Onlar arkamızda dik durmasaydı biz bu yatırımları yapmaya cesaret edemezdik. Canlılara Teşekkür ediyorum."


''ÇANAKKALELİLER OLARAK ONLARIN YANINDAYIZ"

 

"Cizre ve Sur'da görev yapan güvenlik güçlerinin her zaman yanındayız" diyen Genç Başkan, "son günlerde Ülkemizde yaşadığımız bir Terör belası var. Projelerden bahsettik ama ülkemizin birliği ve beraberliği de önemli ülkemizde yaşanan bu olaylar Çanlı'ları ve Çanakkalelileri üzüyor bunun farkındayız. Biz de onların duygularına tercüman olmak için buradan Diyarbakır'da Cizre'de Sur'da görev yapan Emniyet güçlerine Çan'dan bir hediye paketi gönderdik ve dedik ki 'biz sizin yanınızdayız' dedik hediye paketimize de bir tane Kuran-ı Kerim ve bir bayrak koyduk. Niye Kur'an-ı Kerim koyduk? Çünkü biz inancımız göre yaşarız onun simgesi de Kuran-ı Kerim'dir onun için yolladık. Yine bizim için Vatan elzemdir ve onlar da orada vatan için mücadele ediyorlar. Bunun simgesi de bayraktır bayrağı gönderdik. Çanakkale Çok özel Bir yer Türkiye'nin manevi başkenti ve Bu vatanın ön sözünün yazıldığı ye Çanakkale ve 100 yıl önce de biz Çanakkale'de bu ülkeyi kurduk. Şu anda orada mücadele eden güvenlik güçlerimizin de aynı mücadeleyi verdiğine inanıyorum. Onlara da şunu dedik Biz Çanakkale'den Çanakkaleliler olarak sizin yanınızdayız' onlara ithafen de Çanakkale'nin kahraman şehitlerinin torunları diye bite mektup yazdık bu duygularla Çanakkaleliler olarak onların yanında olduğumuzu gösterdik" diyerek konuşmasına son verdi. 



Cuma DEREN/Vitamin


Geri Dön