19 / 04 / 2024

Çanakkale Çan'daki 2 arsanın takası mecliste!

Çanakkale Çan'daki 2 arsanın takası mecliste!

Çanakkale İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi gündemine gelen Çan’da bulunan iki arsanın takas edilmesi konusu yeniden İl Genel Meclisi gündemine geldi.



Çanakkale Çan Belediyesi ve İl Özel İdare’ye ait 2 arsanın takası konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na AK Parti, CHP ve MHP vekillerinin oy çokluğu ile sevk edildi.


Vali Hamza Erkal’ın İl Genel Meclisi’nde konuşulması istenen gündem maddeleri kapsamında gönderdiği ve üzerinde imzasının bulunduğu yazıda; “Çan Belediye Başkanlığı ilgili yazılarında mülkiyeti idaremize ait şantiye olarak kullanılan Çan İlçesi Seramik Mahallesi, 114 ada, 7 parseldeki 5091 m2 yüzölçümlü taşınmaz ile Mülkiyeti Çan Belediyesi’ne ait Çan İlçesi Cumhuriyet Mahallesi 573 ada 456,12 m2 arsa vasfındaki taşınmazlar ile takas etmek istediklerini bildirilmiştir.


İdaremize ait Çan İlçesinde şantiye olarak kullanılan arsa ile Çan Belediyesi’ne ait arsaların takası konusunun 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 13. Maddesi gereğince Meclis gündemine alınarak görülmesi hususunda; gereğini rica ederim.” ifadeleri yer alıyor.


AK Parti İl Meclis üyesi Ahmet Çiçek konu hakkında Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu ile konuştuğunu söyleyerek “Çok güzel bir tasarım var ama ben Çan Belediye Başkanı’mızın buraya yapmak istediği projeyle ilgili şu anda bir şey söylemek istemiyorum.” dedi. Bu söylem salonda merak uyandırdı.

Meclis’te söz alan 3 partinin de üyeleri konu hakkında tartışarak doğaya ve çevreye zarar verilmemesi konusunda pozitif konuştular.


Gönderilen gündem maddesi üç parti üyelerinin oylarıyla Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilerek projenin belirginleşmesi için adım atıldı.


Gerçekleşen toplantı, CHP İl Başkanı Nejat Önder, CHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Günay, İl Genel Sekreteri Muhammer Güngör ve il yönetim kurulu üyeleri tarafından da takip edildi. 




Atakan ALKIŞ/Çanakkale Gündem


Geri Dön