28 / 03 / 2024

Çanakkale Devlet Hastanesi'ne radyoterapi ünitesi inşa ediliyor!

Çanakkale Devlet Hastanesi'ne radyoterapi ünitesi inşa ediliyor!

ÇANAKKALE Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı süren 400 yataklı yeni Çanakkale Devlet Hastanesi inşaatında, kanser hastaları için planlanan radyoterapi ünitesinin temel kazısıyla hafriyat çalışmalarına başlandı.



Çanakkale Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, kent genelindeki kanser hastalarının ışınla tedavi için il dışına gitmelerini ortadan kaldırmak için devam eden 400 yataklı yeni Çanakkale Devlet Hastanesi inşaatı içerisine Radyoterapi Ünitesi kurmak için ilk adımı attı. Kanser hastalarının ışınla tedavisinde eksikliği ortadan kaldırmak için devlet hastanesi inşaatı içerisinde radyoterapi ünitesinin kurulması için temel kazısı ve hafriyat çalışmaları başladı.


Radyoterapi ünitesiyle gerçekleşecek bu yatırım kapsamında, Çanakkale'deki kanser hastalarının il dışı sevk olmalarının önüne geçecek, ilin hastası ilde tedavi olmalıdır prensibiyle hareket edildiği belirtilerken, kanser hastalarının Çanakkale'de tedavi olmaları hedefleniyor. Radyoterapi Ünitesinin hizmete girmesiyle birlikte hasta ve yakınlarının il dışına giderek hem maddi hem de manevi olarak yıpranmalarının önüne geçilecek.


Hürriyet 


Geri Dön