04 / 05 / 2024

Çanakkale Fevzipaşa Mahallesi yenilenecek!

Çanakkale Fevzipaşa Mahallesi yenilenecek!

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan ile Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, TOKİ Başkanı Ergün Turan'ı ziyaret ederek Çanakkale’nin yatırımları değerlendirdi.



AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan ile Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider,  TOKİ  Başkanı Ergün Turan'ı ziyaret ederek Çanakkale’nin yatırımları değerlendirdi. Fevzipaşa Mahallesi’nin yenilenmesiyle ilgili projenin de görüşüldüğü ziyarette, kentin diğer yatırımları da masaya yatırıldı.


Çanakkale’nin önemli mahallelerinden biri olan Fevzipaşa Mahallesi hayata geçirilecek bir proje ile yenilenecek. AK Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan ile birlikte TOKİ Başkanı Ergün Turan’ı ziyaret ettiklerini belirten AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Fevzipaşa Mahallesi’nde yaşayan insanların istediği doğrultuda burasının yaşanabilir bir hale getirilmesi gerektiğini söyledi.


Fevzipaşa Mahallesi ile ilgili projenin bir an önce tamamlanması gerektiğini ifade eden Gider; “Geçen hafta Bülent bey ile Toki Başkanı ile bir araya geldik ve orada bir takım taleplerimiz oldu. Özellikle ben bunu adaylığımdan beri devamlı söylüyorum. Milletvekilliği dönemimde bitirmek istediğim projelerden bir tanesi bu projedir. Fevzipaşa Mahallesi’nde yaşayan insanlarımızın istediği doğrultuda burasının yaşanabilir bir hale getirilmesi gerekiyor. Mahallede bırakın itfaiyeyi motosikletin bile giremeyeceği sokaklar var orada. Fevzipaşa Mahallesi ile ilgili projenin bir an önce kesinlikle tamamlanması lazım” dedi.


“Mahalle sakinleri mağdur olmayacak”

Fevzipaşa Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların buradan başka bir yere taşınmasını istemediklerinin de altını çizen Gider; “Klasik TOKİ mantığı vardır ya böyle bir şey istemiyoruz. Orada yüksek binalar falan da istemiyoruz. Mahallede yaşayan vatandaşlarımızın oradan başka bir yere taşınmasını da istemiyoruz. Burası için sadece Mimari Proje Yarışması değil, bunu Çanakkale Belediyesi ile de konuştuk ve STK’larla da görüşeceğiz, buranın oradaki vatandaşlarımızın yaşayabileceği ve orada yaşamayan vatandaşlarımızın da oradan alışveriş yapabileceği ve vakit geçirebileceği bir hale getirmek zorundayız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu. Gider sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Mimari yarışma başka bir şeydir, fikir yarışması başka bir şeydir. Fikir yarışması oranın idare şeklini de gösterir. O bölgenin idari şeklide olmalıdır. Bütün bu söylediklerimin hepsi mahallede yaşayan vatandaşlarla birlikte istişare edilerek çıkmış sonuçlardır. Onlar diyorlar ki burası bizim mahallemiz. Biz burada 500 seneden beri buradayız diyorlar. Doğrudur. Biz memleketimizi seviyoruz ve biz Çanakkaleliyiz diyorlar. Doğru onlar Çanakkaleli.”


Çanakkale Hedef Gazetesi


Geri Dön