27 / 04 / 2024

Çanakkale Hilton Oteli için imar izni verildi!

Çanakkale Hilton Oteli için imar izni verildi!

Çanakkale'de Hilton Oteli yapılması amacıyla 1 emsal, 7 kat görünümlü 21 metre yüksekliğindeki bina için imar izni kabul edildi.



ÇANAKKALE Belediye Meclisi'nce yapılan olağanüstü toplantıda kente Hilton Oteli yapılması amacıyla 1 emsal, 7 kat görünümlü 21 metre yüksekliğindeki bina için imar izni görüşüldü. Meclis üyelerine sunulan proje, 20 kabul ve 8 ret oyuyla kabul edildi.

Çanakkale Belediyesi 13 Temmuz Salı günü saat 17.00'de Belediye Meclisi toplantı salonunda olağanüstü toplandı. Tek gündem maddesinin yer aldığı toplantıda Barbaros Mahallesi Yeni Vali Konağı yanındaki Özel İdaresi arsasına yapılması planlanan Hilton Otelleri için bölgede 1 emsal, 7 kat görünümlü 21 metre yüksekliğinde bina için imar izni görüşüldü.

Gündem maddesine geçilmeden önce konuşan CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Haziran meclisinde eski köy hizmetleri alanında daha önce imar planı yapılmış ardından otel yapımı ile ilgili bir proje meclisimize gelmişti. Buranın emsali 1 emsaldir. Yapılan görüşmelerde meclisimiz otopark yetersizliği, otobüsler için yer ayrılmaması ve bütün bir proje olması nedeniyle reddedilmişti. Bizde alınan kararı ve bazı değişiklikler yapılması halinde bunun yeniden görüşülebileceğini kendilerine ilettik. Onların imarlarıyla bizim imar komisyonumuz ortak bir çalışma yaptı. Meclisimiz Ağustos'ta tatil olduğundan Eylül ayında yapılacağından bize 'yardımcı olabilir misiniz' dediler; zaman kazanma adına. Komisyonumuz gelen projenin meclise gelmesinin uygun olduğunu bana iletti ve bizde meclisi olağan üstü topladık" dedi.


AK PARTİ RET OYU KULLANDI

AK Parti grubu adına konuşan Belediye Meclis Üyesi Av. Tülay Ömercioğlu, imar izni ile bölgede yapılacak olan ve denizi görmeye engel olacak yapılara emsal teşkil edilecek bir karar alınacağına işaret ederek, "Vatandaş olarak denizi göremeyeceğiz. Bölgede denizi görmemize ileride engel olacak yapılaşmanın önü açıldı. AK Parti grubu olarak bu projeye reT oyu vereceğiz" diye konuştu.


OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Konuşmaların ardından imar izni mecliste oylama yapıldı. Oylama sonucunda CHP'lilerin oy çokluğuyla 20 kabul ile proje kabul edildi. İmar izni için yapılan oylamada ise AK Parti grubu 8 reT oy kullandı. Oy çokluğuyla geçen kararın bir ay askıda kalacağı kaydedildi. Vali Konağı yanındaki İl Özel İdaresine ait 10 bin metrekarelik alana yapılacak projede 120 araçlık otopark olacağı kaydedildi.



Çanakkale Panorama 


Geri Dön