29 / 03 / 2024

Çanakkale Köprüsü ihalesi onaylandı, inşaat başlıyor!

Çanakkale Köprüsü ihalesi onaylandı, inşaat başlıyor!

Dün ihale sonucu açıklanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı 18 Mart'ta başlayacak. Çanakkale Köprüsü ihalesini Türk Kore ortak girişimi, Kore firması Daelim ve SK ile Türkiye'den Yapı Merkezi ve Limak'tan oluşan de ortak girişim grubu kazandı.



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ihalesine ilişkin "Dün itibarıyla 4 grubun da dosyalarının yeterli olduğunu herhangi bir eksikliklerinin olmadığını tespit ettiler ve böylece 16 yıl 2 ay 12 günle en düşük süreyi veren Türk Kore ortak girişimi, Kore firması Daelim ve SK ile Türkiye'den Yapı Merkezi ve Limak'tan oluşan ortak girişim grubunun teklifi ihaleyi kazanmış oldu. Ben ihaleyi onayladım ve sözleşmeye davet ediyoruz. Görevli şirket böylece sözleşmeyi imzaladıktan sonra 18 Mart'ta temelini atacağız" ifadelerini kullandı. 


YERLİ - YABANCI REKOR İLGİ GELDİ 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün Türkiye'nin en prestijli projelerinden biri olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: "Dünya'daki ekonomik konjonktürü ve bulunan ortamı düşündüğünüzde bu ortamda 10 milyarın üzerinde bir bedele sahip olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ihale sürecinde gerçekten umduğumuzun üzerinde bir ilgiyle yabancı 8, Türk 7 firma olmak üzere, 15 firmanın oluşturduğu 4 ortak girişim grubu tekliflerini verdiler. Bu özellikle ülkemizin şuan ki sürecinde ekonomik olarak ülkemizi sıkıntıya sokmak isteyenlere bence çok güzel bir dersti." 


Türkiye'ye güvenin tescili 

Bakan Aslan, "Bu kadar önemli bir projenin 16 yıl 2 ay 12 güne ihale edilmiş oması reel dünyanın, reel ekonomik dünyanın Türkiye'ye olan güveninin tescil edilmiş olmasıdır. Bu, buradan sadece Türkiye'ye değil dünyaya bir mesajdır" ifadelerini kullandı. 


Akşam




Geri Dön