29 / 03 / 2024

Çanakkale Lapseki'ye doğalgaz müjdesi!

Çanakkale Lapseki'ye doğalgaz müjdesi!

Çanakkale’nin Lapseki İlçesinde, doğalgaz hattı döşeme ihalesi tamamlandı ve yer teslimi yapıldı. Hava şartları el verirse Şubat ayında ilk kazma vurulacak.



Çanakkale Lapseki İlçesi için 17 Kasım 2017 tarihinde yapılan doğalgaz hattı döşeme ihalesini, 2 Milyon 446 Bin 975 Euro bedelle kazanan Dimsa Yapı Makine Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine yer teslimi de yapıldı. Lapseki Belediye Başkanı AK Parti’li Eyüp Yılmaz, İlçede uzun süredir merakla beklenen doğalgaz çalışmalarının hava koşulları elvermesi halinde Şubat ayında resmen başlayacağını duyurdu.


Başkan Yılmaz, İlçeye doğalgazın gelmesi için Biga İlçesi Değirmencik Köyü ile Lapseki arasındaki 42 bin 369 metrelik hatta doğalgaz borusu döşeneceğini söyledi. Kamulaştırma ve doğalgaz borusu ihalesini alan firmanın doğalgaz borularını sevk işlemlerinin yakında başlayacağını söyleyen Başkan Yılmaz, "Doğalgaz boruları geldiğinden itibaren Lapseki’den başlanarak Değirmencik’e doğru devam edecektir. Gelişmelerle ilgili zaman zaman bilgilendirme yapılacaktır. İlçemize hayırlı olsun” diye konuştu.


Hürriyet 


Geri Dön