27 / 04 / 2024

Çanakkale Öğretmenevi Mart'ta tamamlanacak!

Çanakkale Öğretmenevi Mart'ta tamamlanacak!

BİR ay önce inşaatına başlanılan Çanakkale Öğretmenevi, İl Özel İdaresi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Mart ayından itibaren hizmet verecek.



Çanakkale'de 2013 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kapatılan Öğretmenevi'nin 7 aylık yıkım çalışmalarının ardından bir ay önce inşaat çalışmaları başladı. 1 milyon 541 bin 322 TL keşif bedeli ile 1 Nisan 2016 tarihinde ihalesi yapılan Öğretmenevi 26 Nisan 2016 tarihinde imzalanan iş sözleşmesiyle birlikte 1 milyon 232 bin TL'ye mal olacak. 310 gün sürmesi planlanan Öğretmenevi inşaatının Mart 2017 tarihinde tamamlanması hedefleniyor. Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Can Aksoy, 1 ay önce yapımına başlanan Çanakkale Öğretmenevi'nin inşaat alanında incelemelerde bulundu. İnşaat çalışmasının son durumu hakkında bilgi alan Aksoy, "Kordon'da yaklaşık 2 buçuk yıldır deprem sebebiyle kapalı kalan Öğretmenevimizi geçen yılın son aylarına doğru yıktık ve yeniden yapımı için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte ortak hareket ettik. Zemin iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Çalışan ve emekli öğretmenlerimizin, eğitim camiasındaki Çanakkaleli veya misafir olarak gelecek herkesin kullanabileceği güzel bir öğretmenevi yapmayı düşünüyoruz. Sadece öğretmenlerimiz değil Çanakkale'ye gelen misafirlerimizin de özellikle Kordon'da olması vesilesiyle burada güzel anılarının olabileceği, ileride de Çanakkale'yi iyi hatırlayabilecekleri bir durak yapacağız" dedi.


Bin 287 metrekare alan üzerine zemin kat, 4 kat ve çatı katından oluşacak Öğretmenevi'nde zemin katta bekleme odası, idari ofis, resepsiyon, kazan dairesi, engelli tuvaleti ve içerisinde mutfak nişinin de bulunacağı lokal yer alacak. Çatı katında ise deniz tarafında 33 metrekarelik bir teras ve yol tarafında da jeneratör için bir teras bulunacak.


Hürriyet 


Geri Dön