29 / 03 / 2024

Çanakkale Seddülbahir Köyü'nden imar çağrısı!

Çanakkale Seddülbahir Köyü'nden imar çağrısı!

Çanakkale Eceabat’a bağlı Seddülbahir Köyü muhtarı Sedat Bırakan, bölgedeki yıkık arsaların mağduriyet yarattığını ifade ederek imar izni için yetkililere seslendi.



Yıllardır imar izni istediklerini belirterek Alan Başkanlığı’ndan haber beklediklerini söyleyen muhtar Bırakan; “Şu anda inşaat yasağı var. 1995’ten beri inşaat yasağı bulunuyor Seddülbahir’de. Milli Park ile başlayan, alan başkanlığıyla devam eden bir geçiş süresi yaşandı. Biz de şu anda beklemedeyiz. Alan başkanlığının alacağı kararı bekliyoruz. Alan başkanlığı tarihi alan içerisindeki köy projeleri üzerinde çalışıyor.  Bu konuda bize artı mı çıkar eksi mi çıkar bilemiyoruz. Ancak proje bugünlerde Ankara’ya gönderildi haberini aldık.” dedi.


“Şu anda köy içerisinde yeni inşaat yapılmasına izin yok.” diyen Bırakan; “1995’ten beri projeler hazırlanmaya çalışılıyor. Zaten yarımada genelinde de son iki yıldır bir inşaat yasağı var. Bizde daha uzun yıllardan beri yasak. Biz de proje onayını, köy yerleşim alanı içinde inşaat için onay çıkmasını bekliyoruz. Tarihi dokuya da zarar verilmeyecek biçimde inşaat iznimizin çıkmasını istiyoruz. Şu an için sadece tadilatlar yapılabiliyor. Onlar da belli bir yere kadar. Yerleşim alanlarının, tarihi doku zarar görmeyecek biçimde imara açılması gerekir. Köy içerisinde birçok boş arsa ve yıkık dökük harabe var. Bunlar mağduriyet yaratıyor. En azından oraların belli bir plan çerçevesinde imara açılması gerekir. Bu şekilde görüntü de rahatsız edici oluyor.” diye konuştu.


Çanakkale Gündem


Geri Dön