16 / 04 / 2024

Çanakkale Seramik'ten Mimar Massimiliano Fuksas Konferansı!

Çanakkale Seramik'ten Mimar Massimiliano Fuksas Konferansı!

Çanakkale Seramik & Kalebodur Mimar Massimiliano Fuksas'ı İstanbul'la buluşturdu



Türkiye'de mimarlık kültürü  ve mesleğinin geliştirilmesi, çağdaş mimarlık birikiminin zenginleştirilmesine yönelik etkinliklere uzun yıllardır destek veren Çanakkale Seramik & Kalebodur, etkinliklerine Mimar Massimiliano Fuksas Konferansı ile bir yenisini daha ekledi. 


16 Kasım 2009 Pazartesi günü  santralistanbul'da düzenlenen konferansta uzun yıllar, kentsel problemler üzerine çalışmalar yapan, ünlü yapı ve şehircilik ustası Massimiliano Fuksas, mimarlıkla ilgili görüşlerini ve önemli projelerini mimarlar, akademisyenler ve öğrenciler ile paylaştı. 


Konferans öncesi kısa bir konuşma yapan Kaleseramik Satış ve Pazarlama Genel Koordinatörü Bahadır Kayan, bugüne kadar pek çok alanda mimarlık kültürünü desteklediklerini 2009 yılında da Türkiye'nin ilk digital Mimarlık Arşivi ARKİV'in tekrar sponsorluğunu üstlendiklerini, İstanbul Serbest Mimarlar Derneği'nin FOLIA Projesi Stefan Behnisch Konferansı'na ve NTV'de yayınlanan “Yaşasın Mimari” adlı 13 bölümlük mimarlık belgesele de destek verdiklerini belirtti. Kayan, Fuksas Konferansı'nı dünyadaki mimarlık ve tasarım gündeminin İstanbul ve Türkiye'deki ortama taşınmasına katkıda bulunmak üzere düzenledikleri söyledi.


Roma ofisini 1967'de kuran ve mimarlık diplomasını 1969'da Roma La Sapienza Üniversitesi'nden alan Litvanya kökenli Massimiliano Fuksas 1994 – 1997 yılları arasında Berlin ve Salzburg'da şehir planlama komisyonlarında danışman mimar olarak çalıştı. 1989'da Paris ofisini açtı, profesyonel ve özel hayatını Paris ve Roma arasında geçiren mimar 1993'de Viyana ofisini kurdu pek çok üniversitede konuk profesör olarak dersler verdi.

 
Uzun yıllar, özellikle varoşları etkileyen kentsel problemler üzerine çalışmalar yaptı. Berlin'in şehir geliştirme ve çevre koruma idari meclisi üyeliği ve Salzburg Belediyesi yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundu. Kazandığı pek çok yarışmanın içinden; Roma-Eur'da yapılmakta olan İtalya Kongre Merkezi için 2000 yılında açılan uluslararası yarışmada, birinciliği kazanan projesi dünya mimarlık gündeminde büyük yankı uyandıran Fuksas L'Espresso haftalık haber gazetesinin mimarlık köşesini yazıyor.

 
Uluslararası Venedik Mimarlık Bienali'nin yönetmenliğini de yapmış olan Fuksas konferansta, 1990 yıllarında bu yana üzerinde çalıştığı ya da tamamladığı, Jaffa Barış Merkezi Ferrari Merkez Binası, Hong Kong Chater House ve Tokyo Ginza Tower ve NewYork 5. Cadde ile Armani Mağazaları üçlemesi, Zenith Konser Salonu, İtalya Kongre Merkezi, Milano Fuar Alanı, Çin Shenzhen Havalimanı gibi önemli projelerini anlattı.


Massimiliano Fuksas Konferansı'nın ardından santralistanbul Enerji Müzesi'nde gerçekleştirilen kokteylde Çanakkale Seramik & Kalebodur 2010 Yeniliklerini profesyonellere tanıtıldı. Finli tasarımcı Harri Koskinen'in doğanın ritminden esinlenerek tasarladığı Bond Koleksiyonu ile 2010 yılı için tasarlanan yeni ürünleri; Sahara, Divan Stone, Botticino, Shell, B&W Wood, Metaphore, Chic, Flatline, Kalestone, Carena, Kalesinterflex'in tanıtımının yapıldığı gece pek çok mimar ve profesyonelin katılımıyla gerçekleşti.


Doğanın Simetrisi; Bond Koleksiyonu: Toprak, ateş, su ve havanın büyüleyici formlarından esinlenerek tasarlanan Bond Koleksiyonu ile Harri Koskinen doğanın ritmini ve akıcı çizgilerini seramiğe taşıyarak farkındalık yaratıyor. İç bükey - dış bükey özelliği ile seramik sektörüne yeni bir heyecan getiren Bond Koleksiyonu renkleri, kendine özgü biçim ve boyutları ile doğanın izlerini taşıyan çarpıcı atmosferler yaratmak için tasarlandı. Tasarım ruhunu tamamlayan renk seçenekleri ile doğadaki su, güneş, kum toprak ve kaya gibi öğelerin tonları ile karo seramikte hayat buluyor. Kar, sis, deniz, okyanus, kömür, kaya, güneş, toprak, kum ve vanilya gibi 10 farklı renk seçeneğiyle yaratıcığın ufkunu açıyor.  19,5 X 22 cm ebatlarıyla yumuşak ve uyumlu çizgileri, sıra dışı yüzeyi ile üç boyutlu üretim teknolojisi ile iç bükey ve dış bükey karoların birlikte kullanılması ile Bond'un bütün güzelliği gözler önüne seriliyor.

Sahra Çölü'nün büyüsünü mekânlarınıza taşıyor; Sahara…   Tasarımlarıyla mekânlara hayat veren ürünler sunan Çanakkale Seramik & Kalebodur'un profesyonel ve seçkin yapılar için tasarladığı Sahara Serisi, kum yüzeyi görünümlü tamamen porselen olarak üretiliyor ve hem mat hem de parlak yüzey seçeneklerini sunuyor. Kullanıldığı mekân ve yüzeye bağlı olarak 60x120, 30x120, 60x60, 30x60 ve 15x60 ölçü seçenekleri sunan Sahara Serisi, şıklığı ve dayanıklılığı aynı seride birleştirmeyi başarıyor. Ayrıca 2,5x5 ve 5x5 kesme mozaikleri de seriye dekor olarak zenginlik katıyor. Hâlihazırda beyaz, kemik, bej, kahve, gri ve antrasit renklerde tüketicinin beğenisine sunulan Sahara Serisi; iç ve dış mekân olmak üzere alışveriş merkezleri, oteller, mağazalar, iş merkezleri, restoranlar ve kafeler için dış cephe kaplamasında özgün bir alternatif arayanlara hitap ediyor…

Botticino: Çanakkale Seramik & Kalebodur'dan profesyoneller için çarpıcı bir seri... Botticino, adını aldığı mermerin şık desenini, porselen seramiğin estetiği ile birleştiriyor. İç-dış mekan zemin ve duvarlarında, bina cephelerinde kullanıma uygun özellikler taşıyan seri, profesyonellerin beklenti ve ihtiyaçlarına cevap verebiliyor. 60x120, 30x120, 60x60 ve 30x60 cm ebatlarında sunulan rektifiyeli karolar, mat ve orijinal botticino dizaynına uygun özel lappaturalı parlak yüzey alternatifleri sayesinde mekanlara derinlik ve yumuşaklık kazandırıyor. Aslına uygun olarak kemik, krem ve bej renk seçenekleri ise Botticino'nun çok maksatlı kullanıma izin veren üstün özelliklerine katma değer getiriyor.

Shell: Ticari yapılara yumuşak ve doğal bir görünüm getiren Shell, referans aldığı Bluestone doğal taşının çekiciliğini profesyonellerin hizmetine sunuyor. 60x120 cm fullbody porselen seramikten üretilen ve 60x120, 30x120, 60x60 ve 30x60 ebatlarında sunulan seri, deseni sayesinde modası hiç geçmeyecek bir tasarım olarak dikkat çekiyor. Doğal taştaki istridye kabuk fosilleriyle gelen zengin görünümü yansıtabilmek için özel malzeme ve tekniklerle üretilen Shell buz beyazı, fildişi, duman ve nero renk seçeneklerinde sunuluyor.

Doğanın dokunuşu; Divan Stone: Dünyada ilk kez Çanakkale Seramik & Kalebodur tarafından Twinpress teknolojisi ile üretilen Kalestone Koleksiyonu'na doğal taş imitasyonunda yeni jenerasyon bir ürün daha katıldı; Divan Stone. Profesyonellerce çok beğenilen Selçuk koleksiyonundan ilham alan, Selçuk mimarisinde kullanılan doğal taşların zengin bir yorumu olan Divan Stone serisi, Twinpress teknolojisi ile geliştirildi. Çok geniş bir kullanım alanına sahip olup, çok amaçlı kombinasyonlarla her türden tasarımda kendine yer edinebilen Divan Stone, hem fonksiyonel hem estetik özellikleri ile dikkat çekiyor. Bone, Sand, Cement, African Red ve Nero gibi özgün renk seçenekleri ile 60x120 cm ana ölçüsünde ve alt ebatlarında sunulan seri, şık mekanlar ve yapılarda seçkin izler bırakıyor.

Kaleseramik'ten seramiğe son nokta; Kalesinterflex: Yeniliklerin öncü şirketi Kaleseramik, 1000x3000x3mm'lik üretim boyutu ile dünyanın tek esneyebilen “en hafif, en ince ve en büyük boyutlu” granit seramiğini üretti. Son yılların en heyecan verici yapı endüstrisi ürünlerinden biri olan Kalesinterflex, seramik üretiminde gelinen en son noktayı ifade ediyor.

Karo seramik ağırlığının metrekarede 16 kg, granit seramiğin 20-30 kg, kompakt laminantın ise 12-18 kg olduğu dikkate alındığında Kalesinterflex, 7 kg/m2 ağırlığı  ile sadece seramikte değil, kaplama malzemeleri genelinde de çok hafif bir ürün olarak dikkati çekiyor.

Kalesinterflex, değişken ebatları  ve işlenebilme kolaylığı, yüzey parlatma, dekorlama, kolay kesme ve delme gibi özellikleri sayesinde mimarlara projelerinde farklılaşma ve fikirlerini özgürce uygulamak imkanı yaratıyor. Ürünün desen ve yüzey çeşitleri sürekli geliştiriliyor. Renkleri, dokusu, hafifliği, kırıldığında dağılmama özelliği gibi kompozit nitelikleri ile Kalesinterflex, mimarlar ve proje sahipleri için uygun sistemler ve detay çözümler sunuyor. 


Geri Dön