20 / 04 / 2024

Çanakkale'de dünya turizmi için barış çağrısı!

Çanakkale'de dünya turizmi için barış çağrısı!

3 YIL önce Almanya'da Gloria Otelleri'nin Nuri Özaltın başkanlığında ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın himayesinde kurulan Uluslararası Diyalog Enstitüsü (IDI) 21 Mayıs'ta dünya turizm için barış çağnsı yapacak.



3 YIL önce Almanya'da Gloria Otelleri'nin Nuri Özaltın başkanlığında ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın himayesinde kurulan Uluslararası Diyalog Enstitüsü (IDI) 21 Mayıs'ta dünya turizm için barış çağrısı yapacak. Eski Alman Cumhurbaşkanı Christian Wullf un ana konuşmacı olduğu toplantıya New York, Mayorka, Hurghada, Rodos, Berlin, Frankfurt, Brüksel ve Tahran'dan devlet ve belediye temsilcileri ve turizmciler katılacak. 


Çanakkale’de 1. Dünya Savaşı’nın 100. yıl anma töreni vesilesi ile ’turizmin Dünya Barışına Katkıları’ konulu uluslararası turizm ve diyalog zirvesi gerçekleştirilecek. Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wullf’un ana konuşmacı olduğu toplantıya New York, Mayorka, Hurghada, Rodos, Berlin, Frankfurt, Brüksel ve Tahran’dan devlet ve belediye temsilcileri ile turizmciler katılacak.


Uluslararası Diyalog Ensitüsü Başkam Nuri Özaltın yaptığı açıklamada, "Biz turizmi öncelikle bir banş hareketi olarak görmek istiyoruz. Biz insanları din, dil, renk, kültür olarak ayırmadan hepsini aynı değer, sevgi ve saygı ile kuçaklamak istiyoruz. Anadolunun bu banş dolu şanlı topraklarında dünyada davet ettiğimiz tüm dostlarımız üe daha dost, daha arkadaş olarak sevgi içinde yaşamak ve dünyayı birlikte elele keşfetmek istiyoruz. Aynca dünya barışma olan katkısını dahada artırması için sporturizmine de geniş çapta yatırm yaptığımızı belirtmek isterim" dedi. 


Hürriyet


Geri Dön