19 / 04 / 2024

Çanakkale'de konut satışları artıyor!

Çanakkale'de konut satışları artıyor!

Emlak fiyatları tüm Türkiye’de artar ve metropol kentlerde konut satışlarında ciddi düşüşler yaşanırken, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Çanakkale’de Ocak ve Şubat aylarında geçen yıla oranla konut satışında artış yaşandığı açıklandı.



Emlak fiyatları tüm Türkiye’de artar ve metropol kentlerde konut satışlarında ciddi düşüşler yaşanırken, Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) tarafından Çanakkale’de Ocak ve Şubat aylarında geçen yıla oranla konut satışında artış yaşandığı açıklandı.


Çanakkale’deki konut artışlarının sebebini ve artan konut yapımlarını Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği(ÇMB) Başkanı Hakan Vural ile Çanakkale Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Lütfi Dara, gazetemize değerlendirdiler.


Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) konut satış istatistiklerine göre 2015 yılının Ocak ve Şubat aylarında satılan toplam 181.188 konutun 78.633 adedi ilk satış olarak gerçekleşirken, bu yılın aynı döneminde gerçekleşen 186.259 konut satışının 87.486 tanesini ilk satışlar oluşturdu. Çanakkale’nin geçen yıla göre yeni konut satışının artış gösterdiği iller arasında yer aldığı açıklandı. TÜİK verilerine göre 2016’nın Ocak ve Şubat aylarında Çanakkale genelinde toplam 800 adet yeni konut satışının gerçekleştiği, geçen yılın aynı döneminde ise bu sayının 726 olduğu belirtildi. Tüm Türkiye’de özellikle metropol kentlerde konut satışlarında ciddi bir düşüş yaşanırken Çanakkale’de ise konut artışlarının sebebini ÇMB Başkanı Hakan Vural ile ÇEDD Başkanı Lütfü Dara’ya sorduk.


Vural ve Dara, gazetemize yaptıkları açıklamada ortak olarak Çanakkale’nin büyüyen, gelişen bir şehir olmasının yanında Çanakkale’nin modern ve medeni yapısının insanları Çanakkale’de yaşamaya teşvik ettiği görüşündeler. ÇMB Başkanı Vural, aynı zamanda Çanakkale’nin 500 bin nüfusa göre planlanması gerektiğini ve bu konuda da Çanakkale Valisi ve Belediye Başkanı’na önemli görevler düştüğünü belirtti.


Çanakkale’de artan konut satışları hakkında görüşlerini aldığımız Vural ve Dara şunları söylediler:


ÇMB Başkanı Vural: "Çanakkale, biliyorsunuz ülkemizin en batısında yer alan ve en medeni insanların yaşadığı yer. Çanakkale’ye değişik vesileler ile gerek turizm, gerek görev icabı gelen tüm dostlarımız Çanakkale’den etkilenmekte ve burada pozisyon açmaktadırlar. Yurdumuzda da Çanakkale’nin bu özelliği bilinmektedir. Dolayısı ile artık herkesin yaşam için arzu ettiği şehir, Çanakkale olmaktadır ve büyüme Çanakkale’de her geçen gün hızlanmaktadır. Bu artışın arkasında da bu neden vardır. Şehrimizde planlanan Boğaz Köprüsü, otoyol ve diğer yatırımlar da vücut bulduğunda bu artış daha da hızlanacaktır. Bizler Çanakkaleliler olarak, inşaat sektörü temsilcileri olarak, artık şehrimizi 500 bin nüfusa göre planlayarak, hedeflerimizi, projelerimizi buna göre geliştirmeliyiz. Burada kentin tüm aktörlerine Sayın Vali’den Belediye Başkanı’na, herkese önemli görevler düşmektedir. Çanakkaleli olarak bu sınavdan en başarılı şekilde çıkacağımıza inancımız tamdır."


ÇEDD Başkanı Dara: "Çanakkale’nin son yılardaki atılımı ve büyümesi Çanakkale’yi cazip hale getiriyor ve satışlarda talep var. Ancak bu talep dışarıdan mı yoksa köylerinden kente doğru olan bir talep mi onu bilemiyoruz. Ancak inşaat yapılaşması hızla devam ettiğine göre, satışlar hızla devam ettiğine göre demek ki Çanakkale, gözde bir kent olarak satışlarını arttırabiliyor. Sonuç olarak yapılan inşaatlar müteahhitlerin elinde kalsa ve satamasalar yapmaz. Bu durumda insanlar Çanakkale’nin geleceğine umutla bakıyorlar. Yeni bir şehir olarak gözüküyor bu nedenle satışlar artıyor. Biz emlakçılardan ziyade müteahhitler, kendileri satıyorlar. Her vatandaş inşaat sahalarını, şehri, sokakları geziyor sonuçta müteahhittin tabelası varken vatandaş neden emlakçıya gelsin. Çanakkale gelişiyor, büyüyor, talep de var ve bu durumda konutlarda satılıyor."


Çanakkale Gündem



Geri Dön