18 / 04 / 2024

Çanakkale'de termik santral başvurusuna tepki!

Çanakkale'de termik santral başvurusuna tepki!

Çanakkale'de faaliyet gösteren 4 termik santrale ek olarak 1 termik santral için hazırlık yapılması tarihi ve turistik özellikleri bünyesinde barındıran kentte endişeye yol açtı...



Çanakkale'de faaliyet gösteren 4 termik santrale ek olarak 1 termik santral için hazırlık yapılması tarihi ve turistik özellikleri bünyesinde barındıran kentte endişeye yol açtı. Termik santrallerin büyük bölümünün Marmara Denizi ne kıyısı bulunan bakir kalmış koylara ve bölgelere yapılacak olması kaygıları daha da artıyor. 


Manisa'ya bağlı Soma İlçesinin Yırca Mahallesi!nde yapılması planlanan termik santral için 6 bin zeytin ağacının kesilmesi ülke gündemini meşgul ederken biri Çanda TElAŞ'a, 3'ü ise, Bigada İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş.'ye ait toplam 4 termik santralin faaliyet gösterdiği Çanakkale'de yakın zamanda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne, 1 yeni termik santral başvurusu daha yapıldı. Çanakkale'de faaliyet gösteren 4 termik santrale ek olarak 1 santral başvurusu daha yapılması çevrecilerin yoğun tepkisine ve mücadelesine neden oluyor. Dünyaca ünlü çevre örgütü Greenpeace'in 'Rainbow Warrior' adlı gemisi geçtiğimiz aylarda Biga ilçesine bağlı Karabiga Beldesi'ne gelerek, inşaatı süren Cenal Enerji Santralinin açığına demir atarak, faaliyette olan ve yapılması planlanan termik santrallere karşı bir eylem gerçekleştirip, bölgedeki çevrecilere destek vermişti. 


Bizim Gazete


Geri Dön