23 / 04 / 2024

Çanakkale'deki başbakanlık konutu kültür merkezi oldu!

Çanakkale'deki başbakanlık konutu kültür merkezi oldu!

Çanakkale merkeze bağlı Kepez beldesinde, daha önce belediye başkanlığı konutu olarak kullanılan bina Kültür Merkezi oldu



Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belde merkezinde yer alan ve kendisinden önceki belediye başkanı ve yakın korumasının lojman olarak kullandığı dairelerin yeniden düzenlendiğini belirtti.

Giriş katında halk kütüphanesinin bulunduğu binanın üst bölümlerindeki dairelerin gençlere ve halka yönelik bir kültür merkezine dönüştürüldüğünü anlatan Mutan, şunları söyledi:

"Eski Belediye Başkanımızın kalmış olduğu başkanlık konutu ve onun altındaki katla birlikte yaklaşık 3,5 katlı bir binamız vardı. Alt katında bir kütüphane, onun üzerindeki ikinci katta 20 bilgisayarlık internet ve elektronik iletişim bandı, üçüncü katta 25 kişilik bir konferans salonu, okuma odaları, etüt salonları, görme engellilere yönelik bir departman oluşturduk."

Mutan, burada Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Bilgi ve İletişim Topluluğu'nun desteğiyle ev hanımlarına yönelik bir bilgisayar kursu açacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Düzenleyeceğimiz bilgisayar kursunun bitiminde hanımlara başarı sertifikaları da verilecek. Şu anda bu merkez rutin işlere hizmet etmekte, gelecekte daha aktif bir alan olacaktır. Görme engellilere yönelik çalışmalar yapılacaktır. Özellikle kış dönemlerinde ders çalışmak için uygun ortam bulamayan çocuklarımız için burada okuma ve etüt odaları yaptık. Kısacası merkez önümüzdeki günlerde daha gelişmiş bir hal alacaktır. Ayrıca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'yle ortaklaşa yapmayı planladığımız meslek edindirme kursları da yine bu merkezde gerçekleşecektir. Buna ek olarak SBS ve ÖSS sınavlarına girecek öğrencilerimiz için ücretsiz kurslar açarak, onların başarılarına katkı sağlamayı hedefliyoruz."
AA


Geri Dön