19 / 04 / 2024

Çanakkale'deki kentsel dönüşüm ne durumda?

Çanakkale'deki kentsel dönüşüm ne durumda?

Çanakkale’de kent genelinde yürütülen kentsel dönüşüm ile yıkılan eski binalar, yerlerini yeni ve modern binalara bırakıyor. Özellikle kent merkezinde yürütülen inşaat çalışmaları nedeni ile kent merkezi şantiye alanına dönüyor.



Çanakkale’de kent genelinde yürütülen kentsel dönüşüm ile yıkılan eski binalar, yerlerini yeni ve modern binalara bırakıyor. Özellikle kent merkezinde yürütülen inşaat çalışmaları nedeni ile kent merkezi şantiye alanına dönüyor. Çalışmalar sırasında araç ve yaya trafiğine kapatılan yollar nedeni ile esnaflar işlerinin azaldığını belirtiyor. 


 Çanakkale’de yürütülen kentsel dönüşüm hız kesmeden sürerken, kent merkezi adeta şantiye alanını andırıyor. Kent merkezinde bulunan ara sokaklarda yürütülen inşaat çalışmalarında kullanılan ağır iş makinaları ve kamyonlar nedeni ile birçok sokak yaya ve araç trafiğine kapatılıyor. Sokakta yaşayan vatandaşlar gün boyu süren çalışmalar nedeni ile oluşan toz ve gürültü nedeni ile rahatsız olduklarını belirtiyor. Sokaklarda faaliyet yürüten kafeler ise, kapanan yollar nedeni ile vatandaşların sokağa giremediği ve girseler bile gürültü ve toz nedeni ile çalışmaların yürütüldüğü sokaklarda oturmayı tercih etmediklerini belirtiyor. Esnaf, çalışmaların kendilerini olumsuz yönde etkilediğini belirtirken, eskiye göre işlerinin daha da azaldığını, bu nedenle de kiralarını ödemekte bile zorluk yaşadıklarını ifade ediyor. 


Çanakkale Olay


Geri Dön