29 / 03 / 2024

Çanakkale'deki tarihi hamam restore ediliyor!

Çanakkale'deki tarihi hamam restore ediliyor!

Pek çok tarihi yapıya ev sahipliği yapan Çanakkale'nin Gelibolu Yarımadası'nda Çandarlı Halil Paşa tarafından 580 yıl önce yaptırılan tarihi hamam restore ediliyor.



Çanakkele'nin Gelibolu Yarımadası pek çok tarihi yapıya ev sahipliği yapıyor. Bu tarihi binalardan biri de Çandarlı Halil Paşa tarafından 580 yıl önce yaptırılan tarihi hamam.


Pek çok tarihi detayı barındıran mimari yapısı ve diğerlerinden farklı olarak deniz kıyısında yer almasıyla denizci hamamı olarak kullanıldığı tahmin edilen hamamın restorasyonu Form Yapı tarafından yapılıyor. Hamam restorasyonu konusunda uzman mimarlar ve Türkiye’nin en tecrübeli hamam ustalarından oluşan ekip, Form Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Kaplan’ın öncülüğünde, Gelibolu’daki hamamı restore edecek. 20 yıldır İstanbul Boğazı’ndaki pek çok yapının restorasyonunu ve renovasyonunu yapan Fuat Kaplan, “Çandarlı Halil Paşa tarafından İznik’te camiye imaret olarak yaptırılan hamamın restorasyonunu yapmak, Gelibolu ve çevresindeki yok olmaya yüz tutmuş tarihi yapıların yeniden hayata geçmesi için çok önemli.  Gelibolu çevresinde çok fazla tarihi yapı var. Biz bunlardan bir tanesinin restorasyonunu gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz” dedi. 


Hürriyet



Geri Dön