26 / 04 / 2024

Çanakkale'nin en büyük şehitliği yapılıyor!

Çanakkale'nin en büyük şehitliği yapılıyor!

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nda ‘Ağadere Ağır Mecruhin Hastanesi Şehitliği’nin yapımına başlandı. Maliyeti 17 milyon lirayı aşan ve 42 hektar alan üzerinde hayata geçecek olan projenin, en büyük ve en pahalı yatırım olacağı belirtildi...




Çanakkale Kara Savaşları’nın geçtiği Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nda ‘Ağadere Ağır Mecruhin Hastanesi Şehitliği’nin yapımına başlandı. Maliyeti 17 milyon lirayı aşan ve 42 hektar alan üzerinde hayata geçecek olan projenin, Gelibolu Yarımadası’nın en büyük şehitliği ve en pahalı yatırımı olacağı belirtildi.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çanakkale Savaşları’nın 100’ncü yıldönümü olan 2015 yaklaşırken, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park alanındaki yatırımlarına hız verdi. Bu kapsamda, Ağadere Ağır Mecruhin Hastanesi Şehitliği’nin yapımına başlandı.


Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir Köyü yakınındaki Ağaderesi Mevkii’nde 42 hektar alana yayılacak şehitlik tamamlandığında, Gelibolu Yarımadası’nda 98 yıldan buyana yapılmış en büyük gerçek şehitlik ünvanını alacak. Çanakkale Savaşları sırasında güney cephesindeki yaralıların sevk edildiği Cenup Grubu Ağır Mecruhin Hastanesi ve Ağadere Şehitliği’nin bulunduğu alanda, jeofizik radar taramasıyla yerleri belirlenen 13 defin alanlarının ihyası, şehitliğin gezilebilmesi için ahşap kaplama yaya yolları, 135 metre uzunluğunda hastane müzesi, deniz kenarından başlayıp hastane müzesine kadar uzanan ahşap sonsuzluk yolunun yer alacağı bildirildi.


Hürriyet


Geri Dön