18 / 04 / 2024

Çanakkale'ye 2 dev yatırım!

Çanakkale'ye 2 dev yatırım!

Çanakkale Belediyesi, 65 yaş ve üzeri kıdemli kentlilerin yararlanabileceği Altın Yıllar Yaşam Merkezi projesini hayata geçirdi. Altın Yıllar Yaşam Merkezi, kullanım alanı ve içerik olarak ülkenin örnek projeleri arasında gösteriliyor.



Çanakkale Belediyesi, 65 yaş ve üzeri kıdemli kentlilerin yararlanabileceği Altın Yıllar Yaşam Merkezi projesini hayata geçirdi. Yeni binasıyla birlikte Altın Yıllar Yaşam Merkezi, kullanım alanı ve içerik olarak ülkenin örnek projeleri arasında gösteriliyor. Merkezde, 65 yaş üzeri kentliler sosyal ve kültürel pek çok etkinlik gerçekleştirecek. Takı tasarımı, resim, ahşap boyama, spor, müzik, hobi bahçesi gibi sosyalleşen ilecekleri etkinliklerin yanı sıra geçici olarak yatılı kalabilecekleri alanlar da yaratıldı.. 


Enerji tasarrufu 

Çanakkale'de eski otogar ve eski belediye hizmet binasının bulunduğu alanda yükselecek olan Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi'nin temel atma töreni 14 Ekim'de yoğun bir katılımla gerçekleşti. Yeşil bina, enerji ihtiyacmı; güneş, rüzgâr, toprak gibi doğal kaynaklardan sağlayacak, enerji israfını engelleyecek ve tüm belediye birimlerini de aynı çatı altmda toplayacak. Proje ile birlikte kentlilerimizin kullanımına açık olacak kültür merkezi ile bir kent meydanı da Çanakkale'ye kazandırılmış olacak. Türkiye'de yarışma yolu ile seçilen ilk "yeşil yerel yönetim" binası olma özelliği taşıyan projenin şubat 2018'de tamamlanması planlanıyor. 


Posta


Geri Dön