19 / 04 / 2024

Candan Karabağlı inşaat sektörüne girdi!

Candan Karabağlı inşaat sektörüne girdi!

Abdi ibrahim İlaç eski CEO'su Candan Karabağlı, iş hayatında yeni bir sayfa açtı. 2013'te aldığı melek yatırımcı sertifikası sonrasında girişimcilere destek vermeye başlayan Karabağlı, inşaat sektörüne girdi.



Abdi ibrahim İlaç eski CEO'su Candan Karabağlı, iş hayatında yeni bir sayfa açtı.


2013'te aldığı melek yatırımcı sertifikası sonrasında girişimcilere destek vermeye başlayan Karabağlı, inşaat sektörüne girdi. 


RAM Gayrimenkul'e ortak olan Karabağlı, Etiler'de kentsel dönüşüm projeleri üzerinde çalışıyor. Şu anda üç tane proje yaptıklarını söyleyen Karabağlı, şirket bünyesinde binaları yenileyip yeni yaşam alanları oluşturmak üzere çalışmalarını sürdüreceklerini belirtiyor. 


Öncelik her ne kadar Etiler'e verilse de İstanbul'un farklı bölgelerine de proje geliştirmek üzere baktıklarını ifade eden Karabağlı, melek yatırımcı olarak da oldukça etkin. Halihazırda Amerikalı iki ilaç şirketinde yatırımı olan Karabağlı, yakın zamanda da Yeniköy'de bir İtalyan kadın girişimcinin kurduğu Mua Dondurma'ya yatırım yaptı. 


Farklı sektörlerde ilgisini çeken fırsatlar olduğunda yeni yatırım düşündüğünü söyleyen Karabağlı, konuşmasını şöyle sürdürüyor: "Şirketleri seçerken patenti var mı, iyi yönetiliyor mu, girişimci yatırım yapılabilir biri mi ve yatırım karşılanmayan bir ihtiyacı karşılıyor mu diye bakıyorum. Daha çok ARGE'ye yatırım yapmayı tercih ediyorum." 



Ekonomist


Geri Dön