26 / 04 / 2024

Canik'te engelsiz kafe ve park inşaatı devam ediyor!

Canik'te engelsiz kafe ve park inşaatı devam ediyor!

Canik Belediyesi tarafından yapımına başlanan Engelsiz Kafe ve Park inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Canik Belediyesi’nin Kuzey Yıldızı Mahallesi’nde başlattığı Engelsiz Kafe ve Park çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.



Yepyeni Canik hedefiyle yola çıkılan yeni dönem projeleri arasında yer alan Engelsiz Kafe ve Park çalışmalarını yerinde inceleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Osman Genç, 7’den 77’ye herkes için engelsiz bir şehir hedeflediklerini söyledi.



ENGELSİZ BİR ŞEHİR İÇİN

Engelli olanın insan değil, şehirler olduğuna dikkat çeken Genç, "İnsanlar istedikleri kuruma, istedikleri yere rahatça ulaşamıyorsa o şehir engellidir. 21. yüzyılda herkesin, her yere ulaşabildiği bir şehir ortaya koymalıyız. İnsanlarımız şehirleri engelsizce kullanmalıdır. Her insanımız kaldırımından binalarına, ulaşımına kadar her haliyle engelsiz bir şehirde yaşamanın keyfini yaşama hakkına sahiptir. Hayata geçirdiğimiz Engelsiz Kafe ve Park, bu anlayışla hazırladığımız bir projedir" dedi.



ENGELLİLER ÇALIŞACAK

Belediye olarak hedeflerinin herkes için bir şehir ortaya çıkarmak olduğunu belirten Başkan Genç, "Engelsiz Kafemizden herkes yararlanabilecek. Bizler engelli vatandaşlarımızı evlerinde oturan değil, toplumun içinde olan, üretime katkısı bulunan bireyler olarak görmek istiyoruz. Engelli insanlarımız burada çalışma imkanı bulacak. Yine engelli kardeşlerimiz ürettikleri ürünleri burada satışa sunabilecek veya sosyal etkinlikler yapabilecek. Buradaki her türlü donanımdan engelsiz vatandaşlarımız rahatça yararlanabilecek" diye konuştu.



BU YIL TAMAMLANACAK

Toplam 3 bin 100 metrekare alan içerisinde hayata geçirilecek projenin 90 metrekaresi Engelsiz Kafe, diğer kısmı ise teras alanı, engelsiz çocuk parkı, fitness alanı, oturma alanları, otopark ve yeşil alan olacak. Engellilerin sosyal hayatına önemli katkı sağlayacak olan projenin 2015 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.


Milliyet


Geri Dön