26 / 04 / 2024

Canik'te eski binalar yenileniyor!

Canik'te eski binalar yenileniyor!

Toptepe Mahallesi'nde 250 boyasız binayı baştan aşağı yenileyerek uygulayan Canik Belediyesi, şimdi de Hacı İsmail, Yavuzselim, Kuzey Yıldız ve Gaziosmanpaşa Mahallelerinde eski, sıvasız ve boyasız yorgun binalar yeniliyor.



'Güzel Evim Mutlu Geleceğim" projesinin ilkini Toptepe Mahallesi'nde 250 boyasız ve sıvasız binayı baştan aşağı yenileyerek uygulayan Canik Belediyesi, şimdi de Hacı İsmail, Yavuzselim, Kuzey Yıldız ive Gaziosmanpaşa Mahallelerinde eski, sıvasız ve boyasız yorgun binalar yeniliyor.

 

Yaklaşık 2 bin bnayı kapsayan proje kapsamında boya, kum ve çakıl Canik Belediyesi tarafından saklanırken, işçiligini vatardaşlar yapıyor. Proje sonunda, Sem yorgun binalar dinamik hale gelecek, tem de renklenen bin mahalleler estetik görünüme kavuşacak. 


Hacılsmail Mahallesı'nde 36 sokakta 373 binanın dönüşümü başlanılırken, Yavuzselim Mahallesinde 46 sokakta 325 bina, Kuzey Yıldızı Mahallesinde 29 sokakta 355 bina tespit edildi. Şu ana kadar 881 binanın tespit edildiği Gaziosmanpaşa Mahallesinin ise bina tespit çalışmaları sürüyor. Şehrin topluma, toplumun da şehre olumluya da olumsuz etkileri olduğuna işaret eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 'Şehrin estetiği mimarisi, insanın estetiği ise ahlaktır. Şehir, atynı zamanda içinde yaşadığı insanlara da kimlik sunar Bu redenle bütün çabamız bu şehirle insan arasındaki bu organik bağı korumaktır' dedi.

 

ÇOCUKLARA DAHA GÜZEL BİR DÜNYA 

Yaşam alanının çocukların geleceklerine de etki ettiğine dikkat çeken Başkan Genç, Toptepe Mahallemizin ardından 4 mahallemizde daha Güzel Evim Mutlu Geleceğim projesini uygulayarak, yannlarımız olan çocuklarımıza çok daha güzel yaşam alanları oluşturmak istiyoruz. Çünkü onlar ne kadar estetik bir şehirde yaşarsa ufukları, hayalleri o kadar büyük olur. Biz en çok çocuklanmızın ufkunugenişktrrek, onlara daha iyiyaşam koşulları oluşturmak için çalışıyoruz. Bütün ererjimiz bunun için. Bu bakımdan kentsel dönüşümde bölgemizde ve ülkemizde çok ilen sıralarda yer aldığımızı söyleyebilirim' şeklinde konuştu Canik Belediyesi tarafından Hacıismail, Yavuzselim, Kuzey Yıldızı ve Gaziosmanpaşa Mahallelerinin yürütülen Güzel Evim Mutlu Geleceğim projesinden memnun olduklannı belirten vatandaşlar, Başkan Osman Genc'e teşekkür ettiler. 


Zafer


Geri Dön