26 / 04 / 2024

Çankaya Belediyesi çevre denetimlerine devam ediyor!

Çankaya Belediyesi çevre denetimlerine devam ediyor!

Halk sağlığı ve çevre temizliğine yönelik çok yönlü denetimler gerçekleştiren Çankaya Belediyesi, atık yağ, elektronik ve geri dönüştürülebilir ambalaj atıklarının yanı sıra çevre kirliliğini önlemeye yönelik çalışmalarını da sürdürüyor.



Vatandaşların sağlığına tehdit oluşturabilecek etkenlerin ortadan kaldırılmasını sağlayan belediye ekipleri, hafriyat atıklarını ve inşaat çevre koruma güvenlik önlemlerini de denetliyor. Vatandaşlardan gelen şikâyetleri de anında değerlendiren ekipler, özellikle mahalle aralarında bulunan boş arazileri çeşitli atıklarla kirletenleri gerekli uyarı ve yaptırımları uygulayarak engelliyor.


SES DÜZEYLERİ KONTROL ALTINDA

Çankaya Belediyesi denetim ekipleri, ilçede bulunan müzikli işyerlerine yönelik ses denetimleri yapıyor, gürültü kirliliğini önleyici çalışmalar yürütüyor. Özellikle Kızılay, Tunalı, Bahçelievler gibi eğlence mekanı açısından yoğun bölgelerde gürültü kirliliği denetimi ve ses düzeyi ölçümü yapan ekipler, yasal sınırları aşan mekanları uyararak ses düzeylerinin normale çekilmesini sağlıyor.


Sözcü


Geri Dön