18 / 04 / 2024

Çankaya Belediyesi kaçak yapılara geçit vermiyor!

Çankaya Belediyesi kaçak yapılara geçit vermiyor!

Kaçak yapılaşmaya göz açtırmayan Çankaya Belediyesi, yaz döneminde balkon kapama, baz istasyonu, ön kapama, gecekondu gibi kaçak yapılara müsaade etmiyor.



Sınırlarında her türlü kaçak yapı ile mücadele eden Çankaya Belediyesi, yaz döneminde de izinsiz yapılara göz açtırmadı. Yaptıkları denetimin yanı sıra vatandaştan gelen şikayetler doğrultusunda da çalışmalarına yön veren Belediye ekipleri. Encümen Kararı ile belirlenen noktalarda yıkım işlemini gerçekleştiriyor. 


Kaçak, ruhsatsız veya projesine aykırı yapılaşmaları. yol, yeşil alan ve kamuya ayrılmış alanlar üzerinde bulunan gecekonduları tespit etmek ve yasal yaptırımları uygulamakla görevli olan ekipler. 3 aylık süreç içerisinde 45 encümen kararını uygulamaya koydu. Kimi noktalarda maliklerinde desteği ile gerçekleştirilen yıkımlarda hiç kimsenin mağdur olmamasına dikkat ediliyor. Ekipler Haziran ayında 4 adet balkon teras kapama, 3 adet ön kapama, 1 baz istasyonu ve 12 adet farklı konuda; Temmuz ayında 12 adet balkon teras kapama, 3 adet ön kapama, 9 adet farklı konuda: Ağustos ayında ise 12 adet balkon teras kapama, 4 adet ön kapama, 10 adet farklı konuda yıkım kararı aldı. 


Ankara Başkent


Geri Dön