19 / 04 / 2024

Çankaya Belediyesi kent bilgi sistemini 2012'de bitirecek!

Çankaya Belediyesi kent bilgi sistemini 2012'de bitirecek!

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, hızlı ve kaliteli hizmet için "Çankaya Belediyesi, 2012 yılı sonunda tümüyle e-belediye sistemini kurmuş olacak" dedi



Tanık yaklaşık bir buçuk yıl önce başlayan mekansal bilgileri güncelleme faaliyetlerinin son aşamasını, basın toplantısıyla açıkladı. Çankaya Belediyesinin 2009 yılında bilgi işlem müdürlüğünün bulunmadığını, şimdi vatandaş ilişkileri yönetim sistemi, araç takip ve filo yönetimi gibi pek çok işlemin teknolojik ortamlarda yapıldığını anlattı.

Tanık, Çankaya Belediyesinin hızlı ve kaliteli hizmet için "Kent Bilgi Sistemi" çalışması başlattığını hatırlatarak, bu sistemin tamamlanmasıyla "Uydu fotoğrafları üzerine sayısal haritaların kapı, bilgelerinin, arazi kullanım bilgilerinin, bina ile ilgili toplanmış verilerin ve hangi noktada hangi işlerin hüküm sürdüğünü kayıt altına alınabileceği, kaçakların saptanacağı bir entegre sayısal yönetim sisteminin kurulumu gerçekleşmiş olacak" dedi.

Kent Bilgi Sisteminin tamamlanmasıyla vatandaşların kendi bilgisayarlarından oturduğu evin tüm verilerine erişebileceğini ve belediyeden de zaman kaybetmeden işlemlerini kısa sürede yapabileceğini anlatan Tanık, "Çankaya Belediyesi, 2012 yılı sonuna kadar tümüyle e-belediye sistemini kurmuş olacak. Zor ve zahmetli olmasına rağmen 2012 yılı sonunda tamamlanmış olması, Çankaya Belediyesi için tarihsel bir sıçrama noktasıdır. Kaçakların, göz yummaların veya gözden kaçırmaların minimize edilebileceği bir sistemin kurulması söz konusu olacak. Zaman kaybına önleyecek, her türlü git gel ortadan kalkacak" diye
 konuştu.

Kent Bilgi Sisteminin devreye girmesiyle belediyenin gelir kaçaklarının da engellenebileceğini ifade eden Tanık, belediyenin gelirlerinde bu yıl artış olduğunu, bunu kısmen denetimleri kolaylaştıran teknolojik sistemlerin artmasına, kısmen de diğer düzenlemelerin faydasına bağladıklarını söyledi.

Küresel krize bağlı olarak belediyenin bütçesinde daralma öngördüklerini de sözlerine ekledi.

Kent Bilgi Sistemi

Bu sistemle belediye hizmetini hızlı verebilmek için gerekli veri tabanının oluşturulması planlanıyor. Kent Bilgi Sistemi için 100 personel çalışıyor. Çalışanların 50si Çankaya ilçesindeki tüm binaların, konutların, konutlarda yaşayanların her türlü bilgilerini yerinde kaydediyor. Diğer 50 kişi de söz konusu bilgileri bilgisayar ortamına aktarıyor.

Çankaya ilçesinin şu an yaklaşık yüzde 25ini kapsayan mekansal bilgilerinin Kent Bilgi Sistemine aktarıldığını anlatan belediye yetkilileri, Çankayalıların ancak vatandaşlık numaraları ve alacakları şifre ile sisteme giriş yapabileceklerini söyledi. Kullanıcılar, güvenlik açısından sistemde sadece kendi bilgilerine ulaşabilecek.
AA


Geri Dön