24 / 04 / 2024

Çankaya Belediyesi, Spor Toto'yla yeni parklar yapacak!

Çankaya Belediyesi, Spor Toto'yla yeni parklar yapacak!

Çankaya Belediyesi'nin Spor Toto işbirliğiyle gerçekleştireceği projeleri için geri sayım başladı. Çankaya Belediyesi, iki sene içinde 25 yeni park yapan ve 2016 yılında 22 yeni parkı vatandaşların hizmetine sunmayı hedefliyor.



YENİ park yapım çalışmalarını sürdüren Çankaya Belediyesi'nin Spor Toto işbirliğiyle gerçekleştireceği projeleri için geri sayım başladı.


Son iki sene içinde 25 yeni park yapan ve 2016 yılında 22 yeni parkı vatandaşların hizmetine sunmayı hedefleyen Çankaya Belediyesi, Spor Toto tarafından desteklenen beş park için kısa süre sonra ilk kazmayı vuracak. Spor alanları Spor Toto Teşkilatı işbirliği ile yapılacak olan parklar, fitness alanı, koşu yolu, futbol, voleybol, basketbol ve tenis gibi spor imkanları ile dikkat çeken temalı parklar olacak. Ahmet Taner Kışlalı ve Sancak Mahallelerinde birer, Yaşamkent Mahallesi'nde ise iki yeni park olarak halkın hizmetine sunulacak projelerin yanı sıra Birlik Mahallesi'nde bulunan Demokrasi Parkı'nın da basketbol sahaları yenilenecek.


22 BİN METREKARE YENİ YEŞİL ALAN

Projeler tamamlandığında 5 park ile ilçeye, 1 futbol sahası, 4 basketbol sahası, 4 voleybol sahası, 3 fitness alanı, 3 koşu yolu ile 2 tenis sahası kazandıracak olan Çankaya Belediyesi, yeşil dokuya da önemli katkı sağlayacak. Yeni parklar, 500'ü aşkın park ve yeşil alanıyla dikkat çeken ilçeye 39 bin metrekare park alanının yanı sıra 22 bin metrekare yeşil alan kazandıracak.


2016 yılında önemli yatırımlara ve projelere imza atacak olan Çankaya Belediyesi, hedeflediği tüm parklarla birlikte Spor Toto işbirliği ile yapılacak parkaları da bu yıl içinde halkın hizmetine sunacak. 


Hürriyet 


Geri Dön